Nekoliko predloga za gubljenje vremena

Gubljenje vremena samo po sebi ne zvuči kao nešto što bi trebalo praktikovati često, međutim ponekad nakon napornih sati na predavanjima, za knjigom ili na poslu, jednostavno treba priuštiti određeni period za razonodu.
Gubljenje vremena samo po sebi ne zvuči kao nešto što bi trebalo praktikovati često, međutim ponekad nakon napornih sati na predavanjima, za knjigom ili na poslu, jednostavno treba priuštiti određeni period za razonodu.

Ako ste već odlučili da taj određeni period provedete ne radeći nešto jako korisno, bolje izbegnite i ove glupe načine za gubljenje dragocenog vremena.

Komentarisanje na forumima

Ovo je jedna od vrlo zastupljenih aktivnosti za gubljenje vremena, modernog obrazovanog čoveka. Uglavnom zahvata nezaposlenu omladinu i one koji se tako osećaju, a sve se češće nameće i kod zrelih osoba. Sa ovim aktivnostima nije samo problem što gubite vreme dok pišete post na određenu temu, nego posle pratite ko je šta odgovorio, da li se slučajno neko obrušio na vas. Na sve se to lako 'navučete' pa se odgovori i odgovori na odgovore šire i vama u trenu proleti tri sata.

Najgore u svemu tome je što ćete se u situaciji kada želite da komentarišete neko vama važno pitanje, možete zakačiti za nekog forumaša pametnjakovića, kome je forumašenje gotovo profesija.

Video igre

Šaaaalimo se, igranje video igara nikada nije gubljenje vremena!

Spavanje

Nema dileme da je spavanje u određenoj dozi poželjno, zdravo i donosi mnoštvo beneficija za psihofizičke sposobnosti čoveka. Međutim mnogi ne spavaju iz potrebe, odnosno radi dopune energije, nego se izležavaju i spavaju bespotrebno iz čiste navike, ili bezbednosti da slučajno ne urade nešto korisno.

Spavanje takođe može postati loša navika, koje ćete se teško rešiti. Jednostavno izračunajte, ako dnevno imate svega nekoliko sati obveza, za to ne može i ne sme biti naknada 12 sati sna.

Gledanje turskih/meksičkih/španskih/indijskih....serija

Ovo su zemlje iz kojih najčešće dolaze 'sapunjave' serije. Zašto gubiti vreme na njih? Prihvatljivo je  da ste iz svake od navedenih država želeli da pogledate po jednu seriju da vidite na što to liči, ali zašto ste već na desetoj turskoj sapunici? Pod hitno vreme uložite na drugu aktivnost. Od ove nemate ništa osim svakodnevnog gubitka oko 45 minuta, a za fanatike koji gledaju i dve epizode, dakle sat i po.

O mentalnim posledicama koje ove serije ostavljaju nećemo puno. Ali, ako se već 60 završilo hepiendom, s velikim venčanjem na kraju, da li zaista želite i po 61 put da proveravate utvrđeno?!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti