Čudna zanimanja: Sakrivač registarskih tablica i dadilja za nojeve

Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja u svetu.
Sakrivač registarskih tablica i bebisiterka za nojeve, samo su neka od najčudnijih zanimanja u svetu.

Širom planete, od Šri Lanke, preko Australije, do Irana, mogu se naći neverovatna zanimanja. Ponekad praktična, mahom živopisna, pa i smešna, ona su uglavnom usko lokalnog karaktera.

Tako u Teheranu postoje profesionalni sakrivači registarskih tablica. Naime, u želji da rasterete saobraćaj, zvaničnici iranske prestonice uveli su naplatu za ulazak kolima u pojedine gradske zone. Da bi izbegli plaćanje nameta i eventualne kazne, pojedini vozači plaćaju sakrivačima da, prilikom prelaska kroz kontrolne punktove, koji se nadziru kamerama, hodaju iza automobila, prikrivajući telom registarske tablice.

U Šri Lanki, za vreme svetkovina slonovi redovno defiluju ulicama uparađeni, a njihove šarene kostime po meri šiju akreditovani šnajderi za slonove.

Poznato je da nojevi umeju gadnu narav i mogu da budu veoma agresivni, naročito njihovi mladunci. Kako bi izbegli da se međusobno poubijaju, južnoafrički uzgajivači unajmljuju bebisiterke za čuvanje beba nojeva. Njihov zadatak je da sede u polju i paze da se ptice ne povrede.

Neženje u Japanu, kojima je dojadilo da spavaju sami u svom krevetu, mogu da iznajme usluge "družbenice za dremku" koja im, kao što sam naziv kaže, prave društvo dok se prepuštaju snu. Ova usluga košta 60 dolara po satu i isključuje seks - samo spavanje.

Duž australijske Zlatne obale, jedne od glavnih turističkih atrakcija u toj zemlji, pojedini gradovi angažuju devojke koje u bikiniju pomažu posetiocima da lakše nađu parking mesto, a mogu, ukoliko oni to žele, i da se s njima slikaju.

  • Ćevara

    08.05.2014 05:48
    I nije neka vest...
    Što Vi gospodo Novinari ne istražite kako su se gradjani Novog Sada izjašnjavali na zadnjem popisu po pitanju "Nacionalnosti"????
    Da vidite koliko Indijanaca živi u ovom gradu! Pouzdano znam da ima i Komanča i Apača i Čirokija!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti