VIDEO: Ovaj čovek od smeća pravi čudo

Amerikanac Gregori Kloen redovno prekopava đubre, ali ako ste pomislili da je reč o nekom beskućniku koji pretura po smeću u potrazi za hranom, prevarili ste se.
Amerikanac Gregori Kloen redovno prekopava đubre, ali ako ste pomislili da je reč o nekom beskućniku koji pretura po smeću u potrazi za hranom, prevarili ste se.

Ovaj umetnik iz Ouklenda mogao je da pravi skulpture koje bi prodavao bogatašima i na taj način zarađivao lepe sume novca. Ipak, on je umesto toga odabrao da pomaže beskućnicima u Kaliforniji.

Gregori u potragu za materijalom koji mu je potreban odlazi na đubrišta. Od bačenih stvari on uzima sve što bi moglo da mu koristi pri izradi skloništa za ljude koji žive na ulici.

Nakon što je na otpadu nabavio potreban materijal, on ga uz pomoć svojih prijatelja prebacuje u svoju radionicu. Tamo započinje sa izradom skloništa, odnosno kućica za beskućnike. Pri izradi kućica najviše koristi odbačene palete. Njegova kreacija vrlo brzo počinje da poprima željeni oblik.

Ove kućice su dovoljno velike da ljude koji nemaju dom zaštite od loših vremenskih uslova. Ako se tako može reći, on pravi nekoliko modela ovih kućica. Jedna od beskućnica rekla je da je Kloenova kućica najbolje sklonište koje je imala u poslednjih pet godina.

Ovaj umetnik kaže da, pored toga što će nastaviti sa izradom kućica za beskućnike, želi i da nauči druge ljude da naprave slične građevine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti