Ne može da dobije dozvolu za pse jer ih je nazvao "Itler" i "Iva"

Gradonačelnik istočnog francuskog gradića Sen Nikola d Por odbio je da izda dozvolu vlasniku dva psa po imenu "Itler" i "Iva".
Gradonačelnik istočnog francuskog gradića Sen Nikola d Por odbio je da izda dozvolu vlasniku dva psa po imenu "Itler" i "Iva".

"Ne želim da potpišem dozvolu... Jasno je kao dan da Itler i Iva aludiraju na Adolfa Hitlera i Evu Braun", kazao je Lik Bensenže. "Pismeno sam se obratio lokalnom prefektu povodom ovog pitanja. Dok ne dobijem odgovor, ništa od potpisa", izjavio je gradonačelnik koji veruje da je vlasnik dva američka stafordska terijera lokalni predstavnik ekstremno desne partije Nacionalni front. "To je kompletna ludost, štaviše budalaština", istakao je Bensenže.

Vlasnik terijera mora da za njih ima dozvolu koja je u Francuskoj obavezna za sve opasne pse. "Nije u pitanju koliko su ti psi opasni, već je pitanje principa", napomenuo je gradonačelnik.

U Francuskoj ne postoje nikakva ograničenja u izboru imena za životinje, osim jednog izuzetka: svinja se ne može nazvati Napoleon, u skladu sa još važećim zakonom koji štiti ugled čuvenog francuskog vođe.

  • 08.09.2014 06:52
    A na divljem Balkanu decu nazivaju Dragoljub, Draža, Alojzije... I nikom ništa. Užas!
  • 07.09.2014 14:53
    Neka dodje kod nas, dobice je odma! Ma sta dobiti? Nece morati ni da je trazi. Jos ce mu pokloniti i godisnje sledovanje hrane za pse u narednih godinu dana kao znak podrske promovisanju "pravih" vrednosti.
  • Huncut

    07.09.2014 13:20
    Iva ? Odlicno ime za zivotinju, kratko i jasno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.