Budistički manastir nudi posao

Budistički manastir Šaolin čiji su monasi poznati po svojim akrobatskim veštinama i borilačkim sposobnostima kojima prkose smrću, raspisao je onlajn konkurs za zapošljavanje.
Budistički manastir Šaolin čiji su monasi poznati po svojim akrobatskim veštinama i borilačkim sposobnostima kojima prkose smrću, raspisao je onlajn konkurs za zapošljavanje.

Onlajn reklama kineskog hrama starog 1.500 godina privukla je veliku pažnju dokazujući da ova institucija zauzima slavno mesto u kineskoj istoriji i kulturi. Ovaj potez je jedan od poslednjih pokušaja korišćenja popularnosti manastira u ime propagiranja budističkog razmišljanja i kulture.

Više od 300 ljudi je već apliciralo na dve otvorene pozicije, a među aplikantima su menadžeri, medijski profesionalci i diplomci sa prestižnih fakulteta.

Ono što je zanimljivo, monasi u ovom manastiru su svi muškog pola, ali u oglasu su pozvane i žene.

Šaolin manastir zapošljava ljude kako bi radio na njihovom publicitetu i reklami. Ipak, tradicionalni i ortodoksni monasi otvoreno su kritikovali ove pokušaje komercijalnog iskorišćavanja Šaolinovog imena koje je pokrenuo Ši Yongksin.

Otkako je preuzeo rukovođenje manastirom 1990-ih godina, Ši je radikalno pojačao napore da osigura da škola borilačkih veština Šaolin i praksa učenja o samodisciplini kroz rigorozne treninge i meditaciju dobije zaslužene kredite. Međutim, monasi ne cene tehnike koje smatraju previše komercijalnim.

Ši je pretio kako će tužiti kompanije koje koriste ime manastira ili fotografije bez dozvole. On se čak ponašao i kao izvršni producent za filmove o borilačkim veštinama u kojima je u centru bio manastir. Otkako je on preuzeo vođstvo, manastir je počeo da prima strane studente, da nudi jednomesečne kurseve borilačkih veština, i pokrenuo stranicu na kineskom i engleskom jeziku.

Takvim aktivnostima Ši je prikupio novac za nadogradnju objekata u sklopu manastira. Posetioci sada mogu da spavaju u sobama koje imaju tv.

U oglasu se navodi kako su im potrebni direktor medija i glavni urednik. Jedna od glavnih uloga izabranih kandidata će biti vešto i diskretno usmeriti medijsku kritiku i podneti tužbu zbog prekomerne eksploatacije.

Ako ste pomislili da se traže moderni kandidati, u oglasu se navodi i da oni moraju ceniti i razumeti budističku filozofiju i kulturu, i dobro se nositi sa samoćom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.