Kiša ipak ne utiče na raspoloženje?

Mada mnogi tvrde da kišno i tmurno vreme utiče na njihovo raspoloženje, naučnici Univerziteta Humbolt u Berlinu nisu uspeli to i da potvrde. 

Mada mnogi tvrde da kišno i tmurno vreme utiče na njihovo raspoloženje, naučnici Univerziteta Humbolt u Berlinu nisu uspeli to i da potvrde.

Tačno je da kiša kod nekih osoba budi setu, neraspoloženje, pa čak i tugu i bezvoljnost, ali naučnici nisu otkrili jasnu povezanost između sunčanog vremena i sreće, ili između kišovitog vremena i depresije.

Istraživanje kojim su obuhvaćena 1.233 ispitanika jedino je pokazalo da dugotrajno tmurno vreme i nedostatak prirodne svetlosti može da izazove navedene neprijatne emocije, ali od toga ništa ozbiljnije.

U ovu grupu ne spadaju metereopate koje po medicinskoj definiciji postoje. Njihovo raspoloženje se, samo naizgled, bez nekog konkretnog povoda menja.

Istraživanja su pokazala da kod metereopata do emocionalnih oscilacija dolazi kada nastupaju nagle promene vremena i temperature, kao i nagle promene u atmosferskom pritisku i vlažnosti vazduha.

  • Konstantin

    20.10.2014 18:29
    pre kiše
    Kod mene je "problem" pre kiše i obično kažem da će nešto pasti, ili ja ili kiša !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti