Motor iz filma "Goli u sedlu" prodat za 1,3 miliona dolara

Čuveni Harli Dejvidson čoper koji je Piter Fonda vozio u kultnom filmu "Goli u sedlu" iz 1969. prodat je na aukciji proteklog vikenda za 1,35 miliona dolara.

Čuveni Harli Dejvidson čoper koji je Piter Fonda vozio u kultnom filmu "Goli u sedlu" iz 1969. prodat je na aukciji proteklog vikenda za 1,35 miliona dolara.

"Kapetan Amerika" motor sa svom dokumentacijom, uključujući i Fondino pismo, prodat je na aukciji u mestu Kalabasas, severozapadno od Los Anđelesa. Crveno, belo, plavi čoper dizajnirali su i napravili Klif Vogs i Ben Hardi na osnovu Fondinih sugestija.

"Posle žestokog nadmetanja, zadovoljni smo što kupac ovo ceni kao kulturnu ikonu što i jeste", rekao je prodavac Majk Ajsenberg. Za "Gole u sedlu" napravljena su dva "Kapetan Amerika" čopera kako snimanje ne bi bilo prekidano ukoliko se neki pokvari. Motor koji je u subotu prodat korišćen je u saobraćajki na kraju filma.

Aukcioner Džozef Madalena opisao je pre aukcije čoper kao "jednu od ikona američkog filma" rekavši da motor "izaziva snažne emocije čak i kod ljudi koji nisu bajkeri". "To je oličenje šezdesetih, svo dobro i loše što je ta decenija donela", rekao je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti