FOTO: Oklopnim vozilom u naplatu duga

Oklopno vozilo i 24 policajca poslati su kod čoveka koji ima 75 godina, kako bi od njega naplatili dug prema opštini u jednom malom mestu u Vinskosinu, SAD.

Oklopno vozilo i 24 policajca poslati su kod čoveka koji ima 75 godina, kako bi od njega naplatili dug prema opštini u jednom malom mestu u Vinskosinu, SAD.

Odlukom lokalnog šerifa policajci su poslati na posed Rodžera Hopnera (75) kako bi mu naplatili 86.000 dolara, koje on i njegova porodica duguju lokalnim vlastima. Zadatak policije bio je da zapleni traktore i drvenu građu porodice, kako bi posle dugog sudskog procesa bila naplaćena kazna u korist lokalne zajednice.

Lokalne novine, međutim, navode da, iako je starac poznat kao tvrdoglava svađalica, svakako nije bila potrebna ovolika sila, jer nije agresivan. "Baš sam pripremao lekove za ženu i mene, koje svaki dan pijemo, kada sam kroz prozor ugledao vojna oklopna kola i veliki broj specijalaca. Odmah sam pozvao policiju. Operater sa druge strane žice objasnio mi je da je jedinica u mom dvorištu kako bi izvršila slovo zakona protiv mene", objašnjava Hopner.

Sudski proces protiv Hopnera potiče iz 2008. godine, kada je opština tužila ovog čoveka jer je na svojih 20 ari izvan naselja napravio stovarište starih traktora i vozila. Sudija je 2010. godine presudio da porodica mora da očisti teren. Hopner se nije žalio na presudu, ali nije ništa ni preduzeo da je izvrši. Presudu je izvršila opština tako što je za sitne pare rasprodala Hopnerove stvari, a od aprila 2013. mu, odlukom suda, za tu uslugu naplaćuje kaznu od 500 dolara dnevno.

Kako starac ni to nije hteo da plati, dug je do 2. oktobra narastao na 85.000 dolara, a šerif je rešio da ga konačno naplati. Šerif ovako žestoku akciju za medije pravda brigom o bezbednosti policajaca. "Ljudi možda to ne shvataju, ali danas je ovakvo vozilo neophodno u akcijama naplate dugova", rekao je šerif koji je objasnio da je ovo oklopno vozilo bez naoružanja u upotrebi već tri godine i da je na teren izlazilo već 53 puta.

Starac i njegova supruga sada tuže opštinu i traže 4,5 milina dolara zbog pretrpljenog šoka, dok je opština pristala da mu se dug umanji za 6.000 dolara, ako ostatak odmah uplati na račun lokalne zajednice.

  • mile V*

    30.10.2014 13:11
    & taman
    Slaće oni i tenkove ako treba.Živi bili pa videli.
  • C

    30.10.2014 13:07
    @Taman
    Prijatelju, privatne izvrsitelje su nam uveli tvoji drugari zutaci...
  • Taman

    30.10.2014 12:09
    primer
    E ovo nas očekuje od Informatike I izvršitelja, ovo im je cilj I ovako će se ponašati državni organi na čelu sa SNS-om.

    Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.