Kup Srbije: Vojvodina preokretom u penal seriji prošla Kolubaru

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pobedom protiv Kolubare nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.
Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pobedom protiv Kolubare nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

U regularnom delu utakmice u Lazarevcu nije bilo golova, a tokom izvođenja penala Kolubara je bila nadomak velikog uspeha i plasmana među 16 najboljih.

Ipak, bruku crveno-belih sprečio je golman Žakula koji je najpre u petoj seriji kada je Dinčić šutirao za pobedu odbranio udarac domaćeg igrača, da bi potom u šestoj zaustavio i šut Stojanovića, pa je trijumf Novosađanima obezbedio Rosić. Tridesetšestogodišnji čuvar mreže crveno-belih, kojeg nije bilo ni na klupi u poslednjih nekoliko utakmica, ušao je u igru tek u 90. minutu pošto je trener Goran Šaula odlučio da pred penal seriju zameni prvog golmana na današnjem meču Nikolu Perića.

Vojvodina je u Lazarevcu pred oko 2.000 gledalaca bila bolji rival tokom cele utakmice, ali daleko od onoga što se očekivalo u duelu Supeligaša i prvoligaša. Konstantno su crveno-beli napadali Kolubaru, pokušavali su da ugroze gol Rankovića šutevima sa distance, ali im to danas nije polazilo za rukom. Iako je Kolubara u 48. minutu ostala bez igrača zbog drugog žutog, odnosno crvenog kartona, ekipa Gorana Šaule nije uspela da u regularnom delu postigne pogodak. Najbolja prilika viđena je u 74. minuta kada je Mirko Ivanić sa dvadesetak metara pogodio prečku. Napravili su Novosađani još nekoliko polušansi preko Paločevića i Stanisavljevića, ali nije bilo dovoljno za pogodak.

Vršilac dužnosti šefa stručnog štaba Vojvodine Goran Šaula izjavio je da je njegov tim dosta srećno, ali potpuno zasluženo izborio plasman u osminu finala. - Čestitam mojim momcima na velikom trudu koji su uložili. Bili smo bolji rival i diktirali smo ritam svih 90 minuta, tako da smo potpuno zasluženo prošli dalje, iako smo imali dosta sreće u penal seriji. Za mene je značajno to što ponovo nismo primili gol, a za Kolubaru sam znao da je iskusna ekipa, koja se vrlo dobro i organizovano brani, što su danas i pokazali - izjavio je Šaula.

Drugi novosadski predstavnik u ovom takmičenju, Proleter sa Slane bare, je na domaćem terenu poražen od Jagodine minimalnim rezultatom. Jedini strelac bio je Savković u 55. minutu utakmice.

Veliko iznenađenje napravila je Inđija pobedivši Rad sa 1:0. Borča je na domaćem terenu pobedila Mladost sa 3:1 i tako priredila još jedno iznenađenje, a od Superligaša eliminisani su još Novi Pazar i Radnik.

Crvena zvezda nije imala većih problema u Bačkoj Palanci protiv lidera Prve lige, ekipe Bačke, pobedivši 3:1. Siguran je bio i Partizan pobedivši na gostovanju Sinđelić sa 2:0.

REZULTATI:

Kolubara - Vojvodina 0:0, penalima 4:5

Bačka - Crvena zvezda 1:3

Sinđelić - Partizan 0:2

ČSK - Borac 0:1

BSK Borča - Mladost 3:1

Novi Pazar - Javor 0:2

Zemun - Spartak 0:1

Proleter - Jagodina 0:1

Moravac - Napredak 0:3

Loznica - Radnički Niš 1:2

Sloga - Voždovac 0:0, penalima 1:4

Mokra Gora - Čukarički 1:2

Radnik - Donji Srem 0:0, penalima 3:4

Inđija -  Rad 1:0

Bežanija - Radnički Kragujevac 0:0, penalima 6:5

Metalac - OFK Beograd 3:3, penalima 6:7

  • Srbin

    28.10.2015 19:34
    Bravo momci samo polako pa ako bog da opet da uzmemo kup. Kup je nas ne pitas se vise zvezdas :-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.