LŠ: Odbojkaši Vojvodine u Gdanjsku započinju evropsku jesen

Odbojkaši Vojvodine večeras gostuju Lotosu iz Gdanjska u prvom kolu F grupe Lige šampiona.
Odbojkaši Vojvodine večeras gostuju Lotosu iz Gdanjska u prvom kolu F grupe Lige šampiona.

Nakon sedam sezona ekipa iz Novog Sada će opet igrati na najvećoj evropskoj sceni, a na otvaranju će im protivnik biti Lotos Trefl, koji je i osvajač Superkupa Poljske za prošlu sezonu.

Vojvodina je u drugom kolu Superlige imala loš dan u Beogradu, gde je poražena od Crvene zvezde, pa je ovo ujedno i šansa da se taj poraz brzo zaboravi i da se na najbolji mogući način započne evropska epizoda.

Trener crveno-belih Strahinja Kozić kaže da je lep osećaj kada se nakon sedam godina priča o Ligi šampiona.

- Ekipa Gdanjska je jedna iskusna ekipa, imaju odlične domaće igrače, tri stranca i sjajnog trenera Andreu Anastasija. Pred nama je težak zadatak, a sve što budemo uradili tamo, svaki set i prilika za pobedu će za nas biti velika škola. Takvo iskustvo će mnogo značiti ekipi. Ono što je bitno je da ćemo po prvi put ove sezone biti kompletni, i nadam se da u budućnosti nećemo imati problema sa povredama. Očekujem tešku utakmicu, ali sam siguran da ćemo igrati motivisano i rasterećeno, kao i da će momci dati sve od sebe - rekao je Kozić.

Dvostruki učesnik Lige šampiona i najiskusniji igrač u trenutnom sastavu Vojvodine Aleksandar Minić kaže da ih u Gdanjsku očekuje vrela atmosfera i da je Lotos favorit, ali i da mogu da iznenade poljsku ekipu.

Vojvodina se nalazi u grupi F sa Lotosom, Modenom i slovenačkim ACH Volejom.

Utakmica u Gdanjsku počinje u 18 časova uz direktan prenos na Sportklubu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.