Lazar Zličić, Vošin klinac koji trese mreže

Lazar Zličić je fudbaler za kojeg verovatno do nedavno niste ni čuli.
Lazar Zličić je fudbaler za kojeg verovatno do nedavno niste ni čuli.

Gol u utakmici Vojvodine protiv Radnika za nekoliko trenutaka vinuo ga je na naslovne strane, a mi vam donosimo priču o talentu, srpskom fudbalu, odricanjima i snovima koje ima ovaj dečak.

Fudbalom je počeo da se bavi sa šest godina, u lokalnom klubu FK Veternik, ali je prve prave kopačke obuo na terenu sportskog centra "Vujadin Boškov". Vošin dres od tada nije skidao. Jeste na kratko, samo da bi ga zamenio dresom reprezentacije za koju je odigrao više od 50 utakmica.

- Za reprezentaciju sam redovno pozivan od svoje 14-te godine i odigrao sam 55 utakmica za sada. Najznačniji uspeh mi je svakako konstantno igranje za reprezentaciju, učestvovanje na raznim velikim turnirima poput Viktor Banjikova u Ukrajini, Gabala kupa u Azerbejdžanu kao i učestvovanje u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope za igrače do 17 i 19 godina - kaže Lazar.

Sport donosi puno odricanja, ali i mnogo putovanja, lepih poznanstava i privilegija. Lazar je bio u Japanu, Škotskoj, Estoniji, Nemačkoj, Italiji, Španiji i mnogim zemljama kojih se više i ne seća, jer kofer ne stiže ni da raspakuje. Ipak, prvi put Lazar je u sportsku javnost dospeo mnogo pre postizanja evro gola za Vojvodinu. Bilo je to pre 10-tak godina kada su ga skauti iz Fudbalskog kluba Milano uočili i odveli u Italiju.

- Izabrana su tri najtalentovanija dečaka u Srbiji i otišli smo kod evropskih šampiona da učimo prve fudbalske korake. Neverovatno iskustvo, video sam igrače koje sam do tada gledao samo na TV-u. Moji dečački snovi definitivno su bili ostvareni kada sam na San Siru gledao Kaku kako postiže pogodak - priseća se Lazar.

Sada se Lazar nada igranju pred punim stadionom, a jednog dana želeo bi da zaigra i u Ligi šampiona. Svoj kvalitet dobro je pokazao na debitanskoj utakmici za prvi tim Vojvodine. Golom sa 30-ak metara oduševio je publiku, a danima nakon toga, u fudbalskim krugovima mogla se čuti priča o "onom klincu".

- Osećaj je fantastičan, videti sve te ljude oduševljene na nogama kako aplaudiraju. Definitivno  jedan od najlepših momenata u životu. Treme je bilo u početku, prvih nekoliko minuta, ali je brzo nestala. Posle utakmice dobio sam mnogo poruka podrške koje mi izuzetno znače - priča ovaj talentovani mladić za portal Luftika.

Njegova sudbina je neizvesna. Fudbal u Srbiji definitivno nije na zavidnom nivou, a u moru menadžera i skauta samo se retki probiju. Njegov kvalitet i potencijal su neosporni, a gol protiv Radnika jedan je od najlepših ove sezone. Na debiju je bio odličan, hrabro ide napred, a snove još niko nije zabranio.

  • Gogi

    16.11.2015 12:04
    sada ćeš biti prodat,uostalom kao i svi drugi koji su pokazali da znaju da igraju fudbal,onda nam krivo što smo loši u fudbalu
  • ALUMNI

    16.11.2015 11:48
    SAMO BORBENO
    igrač za velika dela, nadam se i titule u Vošinom dresu.....
  • Zlikica

    16.11.2015 11:10
    Mali je momak za primer ..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.