Odbojkaši Vojvodine se oprostili od Evrope

Porazom od Rešovije sa 3:0 u osmini finala CEV Kupa, odbojkaši Vojvodine su se oprostili od Evrope za ovu sezonu.
Odbojkaši Vojvodine se oprostili od Evrope
Foto: 021.rs
Nakon poraza u prvom meču u Novom Sadu od 3:1, "crveno-beli" su posustali i u dvorani u Žesovu pred oko 1.500 gledalaca. Iako su pružali solodan otpor, domaćin je bio jači i iskoristio je iskustvo koje nedostaje mladom novosadskom timu. 
 
Vojvodina je u Žesovu igrala "okrnjena", jer su za nastup ostali uskraćeni Stanković, Suhinjin, Narančić, Radović i Perović. 
 
Rešovija je bolje otvorila meč i brzo stekla prednost, koju je do kraja prvog seta održavala. Tome je doprineo i napad "crveno-belih" koji je bio neprecizan i nedovoljno agresivan, pa je domaćin slavio sa 25:20.
 
Voša je svoju igru konsolidovala u drugom setu i pružila znatno jači otpor. Smanjene su greške, napad je postao agresivniji i to je doprinelo rezultatskoj prednosti. Novosađani su imali dve set lopte (24:22), ali je ponovo nedostajala preciznost i koncentracija. Iskusniji rival je to iskoristio, u napetoj završnici preokrenuo rezultat na 28:26 i poveo sa 2:0 u setovima.
 
Već tu je bilo jasno da Vojvodina ostaje bez Evrope u nastavku sezone, ali igra tima nije opala ni u trećem setu. I dalje su napadali agresivno, ali se i Rešovija odlično branila. U samom finišu meča ponovo je presudilo iskustvo, pa je Rešovija slavila osvajanjem trećeg seta sa 25:21. 
 
"Nedostajalo je malo više iskustva, posebno u drugom setu, kada je trebalo da završimo. Rešovija je pokazala kvalitet, nju čini skup pojedinaca koji su specijalisti baš za ovakve mečeve. To se videlo u završnicama koje je protivnik rešavao u svoju korist. Mislim da smo previše mladi, ali vreme radi za nas, možemo da budemo zadovoljni, jer smo u dve utakmice bili više nego ravnopravni. Ovo je velika škola, sigurno smo dosta naučili i to će nam značiti u važnim izazovima, koji nam slede već u narednim danima", poručio je šef stručnog štaba Nedžad Osmankač.
 
Vojvodina se sada okreće domaćem kupu i prvenstvu. U kupu ih čeka revanš utakmica sa Novim Pazarom, dok ih u prvenstvu već u subotu, 3. februara dočekuje Spartak iz Ljiga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Bandović: Pobedili smo na karakter

Trener fudbalera Vojvodine Božidar Bandović rekao je da je ekipa uprkos zgusnutom rasporedu i kadrovskim problemima pokazala karakter u pobedi nad TSC od 3:2 u 30. kolu Super lige Srbije.