Savate klubu Vojvodina zlato i srebro na kadetskom SP

Na nedavno završenom Svetskom kadetskom prvenstvu u assaut savateu, održanom u Karatašu, reprezentacija Srbije osvojila je dve zlatne, osam srebrnih i 3 bronzane medalje.
Na nedavno završenom Svetskom kadetskom prvenstvu u assaut savateu, održanom u Karatašu, reprezentacija Srbije osvojila je dve zlatne, osam srebrnih i 3 bronzane medalje.

Srbija je imala 17 predstavnika, a prvaci sveta postali su kadeti Nebojša Božić u kategoriji do 60 kg (SK "Ruma") i Marina Bradić u kategoriji preko 75 kg (SK "Vojvdina"). 

Savate klub "Vojvodina" iz Novog Sada, bogatiji je i za srebrnu medalju, koju je osvojila Emilija Nestorović u kategoriji do 65 kg.

U ukupnom plasmanu, Srbija je zauzela drugo mesto, iza reprezentacije Francuske, dok je treća bila savate reprezentacija Finske.

U isto vreme od 01-10. jula u Karatašu je održan i kamp za perspektivne mlade sportiste Savate Saveza Srbije kao i pripreme starijih reprezentativaca za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u assaut savateu, kao i finala Svetskog prvenstva u combat savateu.

Pokrovitelj organizacije Svetskog prvenstva bilo je Ministarstvo omladine i sporta.

  • novosadjan

    12.07.2013 20:50
    sve cestitke i pohvale
  • novosađanka

    12.07.2013 16:25
    svakako treba spomenuti još jednu novosađanku,jasnu ćurčin, koja je na pomenutom takmičenju osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 52kg.nije član gore pomenutog kluba,ali je treba spomenuti jer je
    učestvovala i osvojila odličje za svoju zemlju
  • Нађа

    12.07.2013 12:00
    Браво!
    Свака част!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.