Voša sa desetoricom dobila Honved 2:0

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope ekipu Honveda rezultatom 2:0.
Fudbaleri Vojvodine pobedili su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope ekipu Honveda rezultatom 2:0.

Prvi strelac na meču bio je Trajković u 19. minutu, a na konačnih 2:0 povisio je sa bele tačke Vranješ u 71.

Pred oko 7.000 gledalaca na stadionu "Karađorđe", Novosađani su bili opasnija i bolja ekipa i lako se moglo desiti da pobeda bude ubedljivija.

Prvu priliku na meču imao je u osmom minutu Škuletić, posle centaršuta Vulićevića sa desne strane, ali je glavom sa peterca šutirao pravo u golmana mađarske ekipe, koji je loptu odbio preko gola. Deset minuta kasnije Vojvodina je povela golom Trajkovića koji je posle kornera sa desne strane bio najviši u skoku i sa pet metara smestio loptu u mrežu.

Dva minuta posle vodećeg gola, Nastić je opasnim klizećim startom oborio Barata, za šta je dobio direktan crveni karton. Vojvodina je do kraja poluvremena imala nekoliko prilika, ali nije uspela da poveća prednost, pa se na pauzu otišlo sa 1:0 za Novosađane.

U nastavku su žustrije krenuli Mađari, ali je golman domaćina koji je prošle nedelje stigao na pozajmicu iz Čelzija, Matej Delač, odbranio dve odlične prilike.

U narednih dvadesetak minuta nije bilo prevelikih šansi, a onda je u 70. minutu Oumaru krenuo u solo prodor po levoj strani. Uspeo je da prevari Barata i krene sam prema golmanu, a ovaj ga je faulirao u svom kaznenom prostoru, nakon čega je dosuđen penal, koji je iskoristio Vranješ i poslao loptu pod prečku za konačnih 2:0.

Revanš je sledećeg četvrtka u Budimpešti.

  • Ćevara

    22.07.2013 14:37
    Bez brige...
    Dobićemo ih i tamo sa 2-3 razlike.
    Svaka čast treneru, kako je uklopio tim od onih raštimovanih iz prošle sezone.. Odavno nisam gledao ovako dobru Vošu! Odigrali su perfektno, taktički zrelo, prvi put da se vidi da Voša zna šta hoće, kud ide lopta kad se osvoji, šta ko radi kad je prekid. Svak čast TRENERU!!!
    A što se tiče Turaka.. lopta je okrugla njima kao i nama, igaćemo ovu našu lepu igru kako znamo i umemo, kad Abu dva puta pretrči Janjičare (kao Miloš Obilić na Kosovu) eto nas u Evropi...
  • neusatzer

    19.07.2013 12:54
    Ako ste gledali emisiju sećanja na SOS kanalu, kada su prikazali meč ova dva rivala iz septembra 1989 godine. Jedan od komentatora te utakmice bio je i Miodrag Kosanović (tadašnji direktor FK Vojvodina), on je u tom izlaganju objasnio kakvi su bili odnosi tadašnjih gradskih i pokrajnskih rukovodioca prema FK Vojvodini, i otimanju igrača Vojvodine od strane zvezde i partizana. Dobar deo odgovora, na pitanja koja se ovde postavlaju, nalazi se u tom izlaganju.
  • Alex

    19.07.2013 09:44
    Ne razumem...
    Zasto vojvodina ima vise navijaca na gostovanjima nego kod kuce???
    Zasto u Novom Sadu nikad nece biti ambijent i broj ljudi kao na finalu kupa u Beogradu.
    Ja sam redovno na tribinama i svaki put se neprijatno iznenadim kad vidim ne polu-praznu nego skoro pustu severnu tribinu na ovako bitnoj utakmici.
    Jel moze neko da mi objasni?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.