LE: Vojvodina ubedljiva i u Budimpešti, na redu je Bursa

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u revanšu bili bolji od Honveda pobedivši ga u Budimpešti sa 3:1.

Fudbaleri Vojvodine plasirali su se u treću rundu kvalifikacija za Ligu Evrope pošto su i u revanšu bili bolji od Honveda pobedivši ga u Budimpešti sa 3:1.

Izabranici Marka Nikolića su i u večerašnjem susretu pokazali da su bolji i spremniji tim i zasluženo idu dalje. Strelci za goste bili su Bilbija u 27, Alivodić u 42 i Vranješ u 63. minutu, a za domaće Dijara u 45.

Do prvog gola gosti su kontrolisali igru, dok su napadi Honveda bili dosta jalovi. Vodeći gol postignut je u 27. minutu. Vulićević je centrirao u šesnaesterac domaćina, gde je Barat nespretno reagovao, a Bilbija se snašao, oteo loptu i opalio po njoj za prednost.

Vojvodina je posle vođstva zaigrala još sigurnije, da bi u 42. minutu nakon proigravanja Škuletića siguran bio Alivodić. Do kraja poluvremena Mađari su uspeli da smanje rezultat i to evrogolom Dijare sa 20 metara.

U nastavku početna ofanziva Honveda, a prvu priliku imao je posle nekoliko minuta Delceg koji je šutirao sa 20-ak metara, ali je kao i u prvom meču odličan bio Matej Delač. I onda, prvo stopostotna prilika Škuletića koji je promašio čitav gol sa svega nekoliko metara posle pasa Vulićevića, da bi već u sledećem napadu Vranješ iskoristio dobru asistenciju Poletanović i sa osam metara lako savladao golmana Kemeneša.

Još jednu odličnu priliku da poveća vođstvo imao je Poletanović u 77. minutu, međutim pobegla mu je lopta kada je izbio sam ispred Kemeneša. Do kraja susreta Honved agilniji, ali bez prave završnice.

Na stadionu "Jožef Božik" bilo je svega četiri hiljade gledalaca, a svoje ljubimce bodrilo je i oko 300 navijača iz Novog Sada. Podsetimo, Novosađani su i pre sedam dana slavili na Karađorđu rezultatom 2:0.

Novosadski crveno-beli u 3. kolu igraju sa turskom Bursom. Prvi meč u Novom Sadu je na programu 1. avgusta, dok je revanš sedam dana kasnije. (S.K.)

  • Andrija Šrek

    26.07.2013 18:37
    ...
    I da ne zaboravimo - sramota za Vaše Pravo Da Znate Sve, što su prenosili one smarače sa Islanda a ne sjajnu Vošu !!
  • navijač

    26.07.2013 10:50
    voše
    Kako je prošao Honved,
    ponoviće Voša takvu
    igru opet.
    ima Voša da nam blista,
    ako protiv Burse na teren
    izađe ekipa ista.
    ima da izgubi Bursa,
    čim ispred Karađorđa
    izađu iz busa.
    treba Novosađani da se
    Zvezde i Partizana manu,
    i svi da ispred
    Voše stanu.
    nije Voša više ista,
    pod Markom Nikolićem
    ona sada blista.
  • 26.07.2013 07:25
    Bravo za Vošu, jedinu svetlu tačku u ovom sumornom svetu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.