RK Vojvodina spremna za bitku za Evropu

Kvalifikacioni turnir za rukometnu Ligu šampiona igra se ovog vikenda u Novom Sadu.
Kvalifikacioni turnir za rukometnu Ligu šampiona igra se ovog vikenda u Novom Sadu.

Samo će pobednik izboriti plasman u grupnu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja, a Vojvodina se kao domaćin nada da bi mogla da ostvari najveći uspeh u istoriji kluba.

"Ekipa je fizički i tehničko-taktički izuzetno spremna i već sada smo jači nego lane. Za mene lično plasman u Ligu šampiona ima istu težinu kao i osvajanje šampionske titule", rekao je direktor kluba Darko Jevtić.

Prve utakmice igraju se u subotu, najpre se od 17h sastaju Borac iz Banja Luke i ukrajinski Motor iz Zaporožja, dok se od 19.30h sastaju Vojvodina i austrijska Alfa Hard. Finale je u nedelju u 19.30h, pobednik ide direktno u LŠ, a poraženi u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Trener novosadskih rukometaša, Momir Rnić, rekao je za 021 je pred njegovom ekipom veoma težak zadatak, ali da su svi igrači izuzetno motivisani, te da uz podršku publike mogu da naprave iznenađenje.

"Očekujemo da hala na Slanoj bari bude puna, jer samo tako možemo savladati Austrijance. To je klub koji ima mnogo veći budžet od nas, ali nadamo se da ćemo uz podršku publike uspeti da se plasiramo u finale. Svi igrači, izuzev kapitena Popova koji je povređen, su potpuno spremni i jedva čekaju subotnji meč", rekao je Rnić.

Pre finala igraće se meč za treće mesto (17h). Turnir će se igrati u hali na Slanoj bari, cena karte po danu je 200 dinara i važi za oba duela tog dana.

Radio 021 će u svom programu u petak podeliti 20x2 karte za ovaj turnir. (S.K.)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.