Šerif raspršio Vošine evropske snove, žreb poslednja nada

Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su u Tiraspolju izgubili od moldavskog Šerifa rezultatom 2:1.
Fudbaleri Vojvodine nisu uspeli da se plasiraju u grupnu fazu Lige Evrope, pošto su u Tiraspolju izgubili od moldavskog Šerifa rezultatom 2:1.

Domaći su zatvorili sve prilaze golu fudbalerima "crveno-belih", pa se posle nezanimljivog prvog poluvremena na pauzu otišlo bez golova. Najbolju šansu propustio je Fernando, koji se nakon greške Đurića oslobodio i potpuno sam šutirao iz prve na gol Vojvodine, međutim, sreća je bila na strani "stare dame" i prečka je zaustavila siguran gol Brazilca.

Drugo poluvreme počelo je nešto dinamičnije, ali Novosađani nisu uspevali da razbiju odbranu domaće ekipe. Loša dodavanja i neorganizovanost igre doveli su do mnogo grešaka, koje su kulminirale posle centaršuta Mojala. Tada je glavom reagovao Isa, koji je dodavanjem lopte Žulijamu izbacio celu odbranu Novosađana. Delač je bio loše postavljen to je bio lak posao za Žulijama - 1:0.

Desetak minuta kasnije, Đurić je ponovo pogrešio, a Fernando poslao pravu bombu sa 30 metara, koja je otišla u desni ugao gola Mateja Delača - 2:0.

Nakon toga, Voša je napadala bezuspešno sve do sudijske nadoknade, kada je Vulićević uputio centaršut sa desne strane, lopta se odbila daleko od gola Šerifa, ali je Leković sjajno zahvatio loptu glavom i sa više od dvanaest metara lobovao hrvatskog golmana za 2:1 i dramatičan završetak utakmice.

Sudija je utakmicu produžio više od šest minuta, ali to nije bilo dovoljno da Novosađani izbore produžetke.

Vojvodina ipak ima minimalnu šansu da se nađe u grupnoj fazi LE. Naime, Odbor za hitnja pitanja Evropske fudbalske unije (UEFA) odlučio je da će umesto suspendovanog Fenerbahčea, u Ligi Evrope igrati jedan od klubova koji budu eliminisani posle revanš utakmica plej-ofa, a ko će to biti, odlučiće žreb. Izvlačenje "srećnog gubitnika" je sutra u Monaku u devet časova. (miodrag@021.rs)

  • Nizina

    30.08.2013 05:50
    Kao što bi Bob rekao
    Vojvodina didn't shoot the sheriff...
  • @Vv - Stvarno mi je zao

    30.08.2013 05:34
    kao da imas djorinu c licencu.
  • Sale NS

    30.08.2013 05:29
    BRAVO MOMCI !
    Jedini klub iz Srbije koji odigrao pošteno, nadavao se golova na svakoj utakmici, i kod kuće i u gostima, sa samo jednim porazom je NAŠA VOŠA. Npr. Partizan je dao jedan jedini gol u Beogradu ! Žalimo za Evropom ali se i ponosimo na učinak. Možda nas i sreća pogleda na žrebanju, zaslužili su to ovi momci !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.