Voša slavila protiv Rada za treće mesto na tabeli

Fudbaleri Vojvodine savladali su Rad na gostovanju sa 2:1, u 8. kolu Superlige Srbije.
Fudbaleri Vojvodine savladali su Rad na gostovanju sa 2:1, u 8. kolu Superlige Srbije.

Ova utakmica igrana je na stadionu Obilića na Vračaru, s obzirom da je proglašena utakmicom visokog rizika, a stadion Rada na Banjici ne ispunjava uslove za takve mečeve. Pred nekoliko stotina gledalaca, Vojvodina je teškom mukom savladala poslednjeplasiranu ekipu šampionata i prišla na samo bod zaostatka za vodećim Partizanom.

Već u uvodnim minutima Rad je imao priliku za gol, ali je Vojvodina prva stigla do prednosti, kada je Enver Alivodić, posle greške igrača Rada u odbrani, šutirao i pogodio gol za 1:0. "Građevinari" su brzo došli do izjednačenja. Posle kornera, najbolji u skoku je bio Uroš Vitas, i tako poravnao rezultat. Bila je Voša bolja u prvom delu, napadala, ali se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Trener Novosađana, Marko Nikolić, morao je već krajem prvog poluvremena da izvrši izmenu, kada je umesto povređenog Trajkovića, u igru ušao Đurić. Do 60. minuta, Nikolić je napravio i preostale dve izmene. Umesto Poletanovića i Vukčevića ušli su Kosović i Kaluđerović.

U drugom poluvremenu Vojvodine je imala blagu inicijativu, ali je Rad odolevao pritiscima. Ipak, u 73. minutu rezervista Kosović donosi prednost "lalama". Njegov centaršut, golman domaćih je pogrešno procenio, lopta ga je preletela i završila u golu, za, ispostaviće se, konačnih 2:1.

Teško izvojevanom pobedom Novosađani su prišli na samo bod zaostatka od vodećeg Partizana, i ostali neporaženi u dosadašnjem toku prvenstva. S druge strane, Rad ostaje prikovan na dnu tabele sa samo četiri boda.

U sledećem kolu, Vojvodina na "Karađorđu", u subotu dočekuje Slobodu.

Tekuće kolo obeležili su golovi koji su do sada postignuti u svakoj utakmici, osim u onoj u kojoj se to možda i najviše očekivalo, u duelu Partizana i Javora. Najveće iznenađenje napravio je Čukarički koji je na svom terenu savladao Crvenu zvezdu sa 2:0.

Rezultati 8. kola Superlige:

Rad - Vojvodina 1:2

Radnički Kg - Voždovac 1:1

Spartak - Donji Srem 2:1

Novi Pazar - Napredak 1:1

Sloboda - OFK Beograd 2:2

Partizan - Javor 0:0

Radnički Niš - Jagodina 1:1

Čukarički - Crvena zvezda 2:0

(Nikola Marković)

 

  • zvezdas

    06.10.2013 18:38
    bravo za vosu
    navijac sam zvezde a vosi svaka cast samo tako nek nastavi pa da bude i ispred partizana
  • Ćevara

    06.10.2013 15:46
    Štaaaa ????
    Da nije Tole bio priveden na informativni razgovor u MUP???
  • Slaninar pravi

    06.10.2013 15:39
    rezultat na dnu texta
    Rad:Vojvodina 1:2

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport