Vojvodina prodala Nemanju Radoju tokom poluvremena

Kapiten FK Vojvodina Nemanja Radoja (21) danas je otputovao u Vigo na lekarske preglede i potpisivanje, kako se očekuje, petogodišnjeg ugovora sa španskom Seltom.
Kapiten FK Vojvodina Nemanja Radoja (21) danas je otputovao u Vigo na lekarske preglede i potpisivanje, kako se očekuje, petogodišnjeg ugovora sa španskom Seltom.

Dogovor je postignut praktično na poluvremenu utakmice između Vojvodine i OFK Beograda na "Karađorđu" (3:0) u nedelju.

"Španci su nam ponudili 900.000 evra uz ultimatum da odmah odgovorimo, pa je to prihvaćemo baš na poluvremenu utakmice s OFK Beogradom", kaže sportski direktor Vojvodine Mladen Jovanić. "Najpre je bila ponuđena suma od 620.000 evra, što smo odbili. Međutim, nova ponuda po kojoj bi na račun trebalo da nam odmah "legne" 450.000 evra, a druga polovina iz dva dela u naredne dve godine, jednostavno nije mogla da se odbije. Pogotovo kada se zna da nam sleduje i 30 odsto od budućeg transfera Radoje."

Mladi vezista trebalo bi da se narednih dana priključi treninzima ekipe argentinskog stručnjaka Manuela Beriza, koji je po završetku minule sezone nasledio Luisa Enrikea, novog stratega Barselone.

Dolaskom Radoje, Selta je završila posao u letnjem prelaznom roku, pokrivajući jedinu preostalu deficitarnu poziciju defanzivnog manevarskog igrača. Na tom mestu, mladi reprezentativac Srbije trebalo bi da zameni kapitena Borhu Ubinju, koji će naredna četiri meseca propustiti zbog teške povrede.

Nemanja Radoja će u Vojvodini ostati upisan kao prvi igrač u istoriji koji je podigao pehar nacionalnog Kupa. Rođen 6. februara 1993. godine, od 2011. je prvotimac Novosađana, s tim da je po polusezonu proveo na kaljenju u ČSK-u i Cementu. Za prvi tim "lala" odigrao je 69 zvaničnih utakmica i postigao dva gola. Radoja će uz Antonija Rukavinu (Viljareal) i Aleksandra Pantića (Kordoba), biti treći srpski fudbaler u španskoj Primeri u nastupajućoj sezoni.

  • Pele

    13.08.2014 21:09
    Dobro nije...
    ... prodao i sina u poluvremenu!
    Dogodine će se prvenstvo zvati "Omladinska Jelen Super Liga"!
  • ja

    12.08.2014 08:06
    radoja
    lepo ode još jedan mlad igrač prodat kao roblje
    neki ljudi nikako da shvate da samo jak klub sa dobrim rezultatom može da zaradi ozbiljne pare ovo kokošarenje za siću je slika i prilika uprave kluba
  • Деба

    12.08.2014 06:55
    А резултати?
    Стручни штаб је припремио екипу за дуго и захтевно лигашко такмичење. У тим припремама, капитен (вероватно и најбољи играч)је најважнији човек у екипи, посебно на терену.
    Е сад, руководство клуба, "током полувремена" првог кола, прода најбољег играча и вођу.
    Шта да очекујемо у наставку првенства и кога да кривимо за, сада очекивано, лоше резултате?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport