Minaqua preuzela ženski rukometni klub Vojvodina

Ženski rukometni klub Vojvodina promenio je ime i ubuduće će nastupati kao ŽRK "Minaqua".

Ženski rukometni klub Vojvodina promenio je ime i ubuduće će nastupati kao ŽRK "Minaqua".

Novosađanke su u prošloj sezoni izborile plasman u Superligu, ali je istovremeno klub zapao u finansijske probleme pa samostalno nije mogao da isprati troškove jednog superligaša.

- U susret nam je izašla novosadska kompanija koja je prepoznala kvalitet i volju za radom našeg kluba. Od letos je naš novi generalni pokrovitelj sa kojim smo potpisali desetogodišnji ugovor - rekao je direktor kluba Željko Čolaković.

"Minaqua" je do sada separatno pomagala sportske klubove u Novom Sadu, a sada želi ciljano. Sredstva u iznosu od 20 miliona dinara godišnje biće usmerena ne samo igračicama, već i deci u mlađim rukometnim kategorijama u Novom Sadu i Vojvodini.

- Kao uspešna novosadska kompanija svojim primerom pokazujemo da privreda treba da se uključi i pomogne radu sportskih klubova i udruženja na lokalnom nivou, jer je sport, generalno u teškoj ekonomskoj situaciji. Novi Sad je zaslužio da, sem u muškom ima šampiona države i u ženskom rukometu i Minaqua će učiniti sve da Novom Sadu to i obezbedi - navode u ovoj kompaniji.

Osim promene imena klub je promenio i stručni štab, novi trener je Miodrag Šolaja, a dovedene su i nove igračice. Prvu utakmicu sezone rukometašice "Minaque" igraju sutra od 18.30h na Slanoj bari protiv Radničkog iz Svilajnca.

  • SD VOJVODINA

    19.09.2014 09:16
    Ma samo kad ste vi promenili naziv VOJVODINA u MINAQUA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša osvojila bod u Kragujevcu

Fudbaleri Vojvodine remizirali su u gostima sa ekipom Radničkog 1923 rezultatom 0:0 u 36. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.