Pagonis se priprema za debi u boksu

Kikbokser Nenad Pagonis, koji je pre manje od mesec dana postao šampion sveta u disciplini lou kik, već sada se priprema za odbranu titule, ali i debi u boksu.

Kikbokser Nenad Pagonis, koji je pre manje od mesec dana postao šampion sveta u disciplini lou kik, već sada se priprema za odbranu titule, ali i debi u boksu.

"Prošla godina je bila veoma uspešna za mene, završio sam je na najbolji mogući način – titulom prvaka sveta u Novom Sadu. Pripreme za izazove u ovoj godinu su već počele, krajem januara i početkom februara bi trebalo da odradim prvi meč u profesionalnom boksu. Polako radim na tome, čekam ponude za protivnike i nadam se da će to najzad biti ostvareno", rekao je ovaj Novosađanin.

Pagonis je bez sumnje jedan od glavnih krivaca što je bivši košarkaš Darko Miličić oprobao o kikboksu. Iako je Miličić poražen u toj borbi, najbolji kikbokser Srbije izneo je niz reči hvale na njegov račun. "Sjajno je odradio meč, izborio se sa tremom, rekao je da ni za jedan meč koji je odigrao u NBA ligi nije imao toliko tremu kao za tu borbu u Novom Sadu. Bio je hrabar, izašao je pred 4.000 ljudi, polomio je dva prsta, rascepio cevanicu, a i dalje ima želju. U mojim očima je dobio veliki plus", rekao je Pagonis.

"Deset godina se trudim da razbijem predrasude o kikbokserima kao lošim momcima. Izuzetno mi je drago što taj sport više nije na marginama interesovanja, već je sve popularniji i sve više dece kreće da se bavi ovim sportom rekreativno. Ima dosta i devojaka, stiče se znanje o samoodbrani, drago mi je što i one uče da se brane", naglasio je on.

Na pitanje da li bi se možda okušao u MMA, pošto ozbiljno razmišlja o boksu, Pagonis je rekao da ga MMA ne privlači. "Po mom mišljenju to nije plemenit sport. Boks i kikboks jesu, možda će nekome zvučati smešno, ali u tim sportovima kada onesposobiš protvnika, kada nije u stanju da ti uzvrati, više ga ne diraš, dok sudija to ne dozvoli. Nikada nisam mogao da šutiram nekoga dok leži na podu. Ipak, poštujem sve borce, ali se ne pronalazim u tome", dodao je Nenad Pagonis.

  • Sajber kurajber

    07.01.2015 11:28
    svestranost
    A da snimis cd,prijavis se za x faktor,napises knjigu,snimis film....hahaa..narani svinje i nista nediraj!!
  • 07.01.2015 09:03
    folovi autogolovi trolovi
    mma u srbiji funkcionise da si glavni baja u svom selu, braca pozovu neke levate iz hrvatske, mrcvare se ko babe i na kraju kao neki svetski prvaci ili sta god a nisu prisli blizu prave vatre jer bi tu jedva izdrzali nekoliko sekundi, prvu seriju sa pravim borcima...ali se prse po splavovima sve dok dodje neki podcenjen maltretiran seljak pa iz gepeka golfa dvojke izvuce zardjali kalasnjikov i ajd zdravo mma
  • Ćevara

    06.01.2015 21:15
    Šta sve neće....
    Neka zapeva sa Cecom na dočeku i skidam mu kapu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport