Za protokolarna slavlja raskošno se jede i u vreme štednje

Na tenderu za izbor restorana za protokolarne susrete u okviru Gradske kuće, postavljen je uslov da u ponudi bude veliki izbor jela i pića, odnosno 29 vrsta jela i još 27 vrsta pića, a restoran ne sme biti udaljen od centra više od 1,5 kilometara.
Na tenderu za izbor restorana za protokolarne susrete u okviru Gradske kuće, postavljen je uslov da u ponudi bude veliki izbor jela i pića, odnosno 29 vrsta jela i još 27 vrsta pića.

Kako piše Blic, predstavnici opozicije smatraju da je tender namešten. Naime, za protokolarne potrebe specifično je traženo da to bude riblji restoran, a u meniju treba da ima šest predjela, 14 vrsta jela od ribe i 13 vrsta jela sa roštilja, te 27 vrsta alkoholnih i bezalkoholnih pića.

Osim toga, uslovljeno je da restoran bude otvoren od 10 do 23 sata, a od centra grada ne sme biti udaljen više od 1,5 kilometara.

Predstavnici opozicije upućuju na činjenicu da u vremenima kada se propagiraju mere štednje nisu razumljivi ovakvi veoma zahtevni i skupi tenderi. Predsednik gradskog odbora SRS Đurađ Jakšić smatra da ovakva javna nabavka favorizuje jednu firmu.

"Ovo je već viđeno. To je model po kojem gradska vlast funkcioniše već 2,5 godine. Poslednjih meseci imali smo slučajeve s tenderima za paketiće u javnim preduzećima, gde je rađeno po sličnom principu", kaže Jakšić za Blic.

U Gradskoj kući nisu želeli da preciziraju zašto je ovakva javna nabavka sprovedena ali su istakli da "postoji potreba za takvom specifikacijom nabavke. Novi Sad je domaćin brojnim delegacijama iz zemlje i sveta i potrebno je zadovoljiti različite ukuse", rekli su iz Gradske kuće.

Međutim, u Udruženju novosadskih ugostitelja smatraju da njihovi članovi nisu dovoljno obavešteni o javnoj nabavci. "Iako u gradu postoji svega desetak restorana koji bi mogli da ispune ove uslove, smatram da ostali vlasnici nisu dovoljno obavešteni o ovoj javnoj nabavci da bi eventualno mogli da konkurišu", kaže za oval list Dragan Stanojević iz Udruženja ugostitelja Novog Sada.

  • Sremica

    08.02.2015 19:00
    za Mauzer
    Zar je važno koji je nivo vlasti:gradska,pokrajinska,republička,ako se ponašaju bahato mimo svake proklamovane politike štednje???
  • 07.02.2015 20:47
    Povećali porez. Ima se može se.
  • Zoro

    07.02.2015 07:11
    @Bojan
    Bojane, dete! Nisu DEMOKRATE otisle zato da bi dosli nove "LOPOVCINE", vec da se prestane sa uzurpacijom vlasti, kradjama i bahatoscu. A niste prestali
    Kako ste vi deset puta gori od prethodnih, vas ce pocistiti, kao da niste ni postojali.
    A o kojim stranim investitorima se ovde radi?
    Ne bulazni budalastine i ne zanosi se Bojane. U ovaj su*ak od vukojebine u smrdiji, osim kosave i pasa. niko nece doci. Kakva merila i poglede imate, (kao i ti), odavde ce se samo bezati!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti