Venac i Banstol odblokirani, saobraćaj otežan

Preko Banstola i Iriškog venca saobraćaj je usporen i otežan.
Preko Banstola i Iriškog venca saobraćaj je usporen i otežan.

 

Putnička vozila se propuštaju u kratkim intervalima.

Put preko Banstola se ne preporučuje, kažu u Auto-moto savezu Srbije. Teretnim vozilima je zabranjeno kretanje preko Iriškog venca od 14 časova. Kolona šlepera, cisterni i autobusa je blokirana na deonici od centra Iriga prema Iriškom vencu na Fruškoj gori. Autoput je prohodan, dok isključenje sa autoputa ka Inđiji nije u funkciji.

Saobraćaj je otežan u mnogim delovima zemlje. Angažovana je mehanizacija za čišćenje snega na putnoj mreži. Visina snežnog pokrivača u Vojvodini: Subotica 1 cm, Sombor 17 cm, Novi Sad 7 cm, Zrenjanin 3 cm, Sremska Mitrovica 9 cm.

Oko 20 časova delimično je normalizovan saobraćaj na delu državnog puta I B reda broj 21, preko Iriškog Venca, deonica Petrovaradin – Irig – raskrsnica za Vrdnik, saopštili su "Putevi Srbije". Na deonici Irig- Novi Sad na je snazi potpuna obustava saobraćaja za terenta vozila, dok je za putnička vozila prohodan samo u smer Irig- Novi Sad, (Ruma - Novi Sad).

Ekipe putara neprestano rade na otklanjanju zastoja, raščišćavanju snega i pomeranju vozila koja su se, usled korišnjenja neodgovarajućih pneumatika preprečila na kolovozu. Negde na polovini puta od Iriga do Venca grupa teških kamiona, zbog nanosa snega i klizavog puta, zaustavila se i u potpunosti blokirala saobraćaj, što je stvorilo kilometarsku kolonu.

Policija je negde oko 15 časova zatvorila put iz pravca Rume prema Irigu, a saobraćaj se preusmerava na put preko Putinaca i Inđije ka autoputu Beograd - Novi Sad.

  • Vojvodina Republika

    07.02.2015 07:22
    Halooooo...
    TUNEL, TUNEL, TUNEEEL! (kroz Frušku Goru)

    Da li se neko seća ove priče koja traje 30 godina ?
  • Sonja

    06.02.2015 22:40
    a kojim putem da ide šleper iz Rume u Kamenicu? Mora preko Venca! Da su na vreme počeli da čiste ne bi se sve ovo desilo. U Ledincima su počeli da čiste kad je sneg već bio 3 x 5cm.
  • 99

    06.02.2015 20:05
    ludilo
    Posto policija sve preusmerava na autoput na naplatnoj rampi kod Beske se napravila kilometarska kolona. Naravno ne pada im napamet da propuste kolonu nego revnosno naplacuju putarinu. Nadam se da premijer nece morati da dolazi da spasava zavejane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti