"Trovanje u Šajkašu udžbenički primer masovne histerije"

Do sada urađene toksikološke analize negativne su kod učenika osnovne škole iz Šajkaša koji su u bolnicu primljeni sa simptomima trovanja, potvrđeno je u Institutu za sudsku medicinu.

Do sada urađene toksikološke analize negativne su kod učenika osnovne škole iz Šajkaša koji su u bolnicu primljeni sa simptomima trovanja, potvrđeno je u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

U Institutu je precizirano da su analize na metan, ugljen monoksid i još neke gasove dale negativne rezultate, a najvljeno je da će biti urađene i dodatne analize.

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je ranije danas da je slučaj "trovanja" u stvari "udžbenički primer epidemije masovne histerije".

"Doživeo bih najveće iznenađenje u svom dugom životu ako ovo nije slučaj masovne histerije. Ne postoji nijedan toksin, otrov u medicini, koji izaziva simptome o kojima slušamo poslednja dva dana. Jednoj devojčici je pozlilo i odjednom 17 ostale dece pada u nesvest, a nastavnici koji su pritrčali da pomognu nisu imali nikakve simptome i tegobe", rekao je Radovanović.

Podsećamo da je 44 učenika prijavilo neke od simptoma trovanja.

Ministarstvo prosvete je saopštilo da nije detektovano prisustvo bilo kojeg hemijskog agensa u prostorijama škole u Šajkašu, a isključena je i mogućnost trovanja hranom.

  • Urbani Bosanci

    15.02.2015 06:11
    Da li je
    u toj školi bilo još dece ili su samo oni bili što padaju u nesvest. Pa valjda bi većini pozlilo da ima trovanja. Tako su sve nasankali da bi trebalo sve troškove da im naplate
  • 14.02.2015 15:20
    Izgleda da je najveci problem sto deca nisu otrovana.
  • Borislav Mitrović

    14.02.2015 11:58
    Deca u šajkašu su žrtve a ne foliranti

    Deca su žrtve a ne foliranti, kako ih sada mediji pokušavaju predstaviti. Sve je tačno da su preživeli te simptome:mučninu, znojenje, povraćanje, dezorjentisanost, nesvesticu. Više o ovome možda nekom drugom prilikom.

    Borislav Mitrović

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti