Tribina i film "Nisu ćutali" o antiratnim protestima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuje u četvrtak, 16. aprila promociju dokumentarnog filma i tribinu "Nisu ćutali", koji govori o antiratnim protestima u Vojvodini, mirovnim aktivistima i novinarima koji su se suprotstavili ratnohuškačkoj politici režima Slobodana Miloševića.
Nezavisno društvo novinara Vojvodine organizuje u četvrtak promociju dokumentarnog filma i tribinu "Nisu ćutali", koji govori o antiratnim protestima u Vojvodini, mirovnim aktivistima i novinarima koji su se suprotstavili ratnohuškačkoj politici režima Slobodana Miloševića.

Autori su novinarke i novinari Maja Leđenac, Branka Opranović, Norbert Šinković i Darko Šper.

Krajem osamdesetih godina prošlog veka u Srbiji je došlo do masovne nacionalističke političke mobilizacije koju je predvodio Slobodan Milošević. Ali, već od samog početka Miloševićeve vladavine javili su se otpori i formirane su političke i mirovne građanske organizacije koje su osporavale nacionalizam kao politički program. Stvari su se radikalizovale početkom devedesetih godina, kada je počeo rat. U ovom filmu je reč o otporu ratu i velikom broju mirovnih aktivista u Vojvodini.

Film "Nisu ćutali" deo je serijala dokumentarnih filmova "Živeti zajedno", koji govore o pomirenju i obnovi međuetničkog poverenja u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Serijal je rađen u produkciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine i udruženja BH novinari, u koprodukciji Radio-televizije Vojvodine i Foruma ZFD.

Film će biti prikazan u Biskopu Arena sa početkom u 18 časova.

Nakon promocije filma publici će se obratiti: sociološkinja Janja Beč Nojman, sociološkinja
književnik Laslo Vegel, autorka filma Branislava Opranović,  autor Norbert Šinković i novinar Adis Šušnjar. Moderator razgovora je predsednik NDNV-a Dinko Gruhonjić.

Trejler filma "Nisu ćutali" možete pogledati OVDE.

  • Ljilja

    07.04.2015 07:33
    karte?
    Koliko kostaju karte i gde mozemo kupiti?
  • 06.04.2015 19:02
    Skidam Kapu
    Žene u Crnom su napravile jako puno i treba iskoristiti i ovu priliku i Zahvaliti im se .
    HVALA VAM!
  • SRPKINJA

    06.04.2015 18:10
    bravooooo!
    toliko je srba i srpkinja poginulo za BEZ VEZE u tom ratu, oterano sa ognjista, rasejano po celom svetu jer su 'srbi' imali pogresnu politiku, samoubilacku, odvratno! dobro je da su ljudi u vojvodini bojkotovali za ocigledan propast srba i srbije!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti