FOTO: Betanija u lošim uslovima, srećan ko dobije dva parčeta mesa

Novosađanka Vesna Cvjetanović ogorčena je zbog katastrofalnih uslova u Betaniji nakon jednonedeljnog boravka u tom porodilištu.
Novosađanka Vesna Cvjetanović ogorčena je zbog katastrofalnih uslova u Betaniji nakon jednonedeljnog boravka u tom porodilištu.

Kako objašnjava, njeno i iskustva žena sa kojima je bila na prvom spratu nakon porođaja su veoma negativna, ali nijedna ne želi o tome da priča i zato se ništa ne preduzima.

"Ono što sam videla je strahovito. Porodilje, kada ih spuste na odeljenje borave u nehumanim uslovima. Tuševi u kupatilima ne funkcionišu. Prozori, takođe ne funkcionišu, ispod njih duva promaja koja može biti kobna i za majku i za novorođenče. Roletne ne rade, i teško porodilji čiji krevet je smešten pored prozora. Rupe su u zidovima. Ima još mnogo toga, uključujući i jadnu ishranu žena koje treba da doje decu. Jednom rečju, strašno", priča Cvjetanović za 021.

Uprkos lošim uslovima, naša sagovornica ističe da je osoblje ljubazno i da tu nema zamerki, ali da što pre mora nešto da se uradi.

"Sa osobljem imam divno iskustvo, maksimalno se zalažu i za žene i bebice, ali uprkos ljubaznom osoblju i maksimalnoj posvećenosti majkama i deci, boravak posle najlepšeg čina u životu na ovom odeljenju je jeziv", navodi ona i apeluje na gradsku, pokrajinsku i republičku vlast da organizuju neke donacije kako bi se zatečeno stanje promenilo. "Znam da nemaju sredstava, ali ne treba tu ne znam koliko. Neka počnu od malih stvari, da se zamene bar tuševi."

Ništa manje porodilje nisu zadovoljne ni hranom u Betaniji, pa je tako Novosađanka T.J. poslalala fotografije ručka koji je imala za vreme boravka u tom porodilištu.

"Imala sam sreće, pa sam dobila dva parčeta mesa. Ista takva hrana je bila kad sam se porodila prvi put pre dve i po godine. Osim rasporeda i sadržaja obroka, osoblje je stvarno odlično, pomažu nam i ljubazni su", kazala nam je ova Novosađanka.

Porodilje i trudnice u Srbiji i ranije su na društvenim mrežama objavljivale fotografije kakva se hrana servira u porodilištima. (Suzana Stojićević - suzana@021.rs)

  • Mirela

    30.12.2017 22:33
    Zadovoljna
    Iskreno bila sam u sobi koja je bas lepa cista. Bila sam u njoj 4 dana koliko se secam dva puta dnevno su bile cistacice ako ne i tri puta. A hrana nije nimalo losa samo mislim da je mala kolicina. Ali opet ni to ne zameram jer ipak treba nahraniti sve te trudnice i porodilje.
  • 17.05.2015 21:33
    svasta
    Cinjenica da svi jedva čekaju da idu kući govori sama po sebi.
  • 17.05.2015 15:07
    Žene su danas postale jako razmažene!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti