FTN proslavio 55 godina postojanja

Svečanom akademijom i dodelom priznanja za najbolje postignute rezultate u 2014. profesorima, studentima i stručnoj službi, Fakultet tehničkih nauka obeležio je 55 godina postojanja.
Svečanom akademijom i dodelom priznanja za najbolje postignute rezultate u 2014. profesorima, studentima i stručnoj službi, Fakultet tehničkih nauka obeležio je 55 godina postojanja.

Pokrajinski sekretar za nauku, tehnološki razvoj i visoko obrazovanje Vladimir Pavlov ovom prilikom istakao je  ogroman doprinos koji  je Fakutet tehničkih nauka ostvario tokom svog postojanja.

"Fakultet tehničkih nauka je najveći fakultet ,ne na ovom Univerzitetu već na akademskoj mapi Republike Srbije, i koji sa svojim departmanima vodi svoje studente ka izvesnosti. Samo moderan fakultet, a Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu to jeste, može da očekuje da će svojim programima i svojim znanjem uspeti da privoli, da svake godine, isti ili veći broj studenata iz šireg regiona ovde upisuje studije. Naime, samo tako možemo ostati održivi kada je u pitanju produkcija znanja i dalje upućivanje ljudi na tržište. Isto tako, misija naučnoistraživačkog rada, koja će konačno putem naših centara nauku izvesti u svet, jeste ono što  treba da svim ljudima donese konkretne koristi u ovoj oblasti. Nauka je jedina koja će dati odgovore na sve naše probleme u društvu", kazao je Pavlov.

Dekan Rade Doroslovački je, uz kratko podsećanje na istorijat jedne od najznačajnijih visokoobrazovnih institucija u zemlji, izdvojio da je izgradnja novih prostorija u okviru Fakulteta i pripreme za početak izgradnje Naučno-tehnološkog parka, kao i značajne međunarodne aktivnosti - ono što je umnogome obeležilo poslednji period ove visokoobrazovne ustanove. "Fakultet tehničkih nauka je 1974. godine iznikao iz Mašinskog fakulteta koji postoji od 1960. Godine. Rasadnik je stručnjaka i po tome smo čuveni, ne samo u Srbiji i Balkanu, već u celom svetu. Iz ove visokoškolske ustanove izniklo je 100 kompanija koje zapošljavaju 4.000  inženjera i čiji doprinos umnogome popravlja standard našeg grada i cele zemlje", izneo je Doroslovački.

U subotu 16. maja sa početkom u 10 časova u svečanoj sali FTN, biće priređena i dodela zlatnih indeksa generaciji studenata koji su fakultet završili 1965/66. godine, a potom će Uprava FTN dodeliti i diplome magistrima i master inženjerima.

  • 16.05.2015 16:38
    Čestitamo
    Samo ,,NAPRED" u nove pobede
  • Vojvodina Republika

    15.05.2015 19:47
    dipl. ing el. tehnike
    Bravo kolege, čestitam nam jubilej !

    Gos'n Rade, "sprem'te" se, mi se vraćamo tamo odakle smo potekli...a vi razmislite kojoj "struji" težite.
  • 15.05.2015 15:44
    Slab...nema posla za njihove studente...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti