Radnici u štrajku, hleb će dobiti samo bolnice i obdaništa

Zaposleni u preduzeću "Hleb" stupiće u  štrajk u ponedeljak, a zbog poštovanja minimuma procesa rada, hleb će biti isporučen samo vrtićima i bolnicama.

Zaposleni u preduzeću "Hleb" stupiće u  štrajk u ponedeljak, a zbog poštovanja minimuma procesa rada, hleb će biti isporučen samo vrtićima i bolnicama.

"Dnevno proizvedemo oko 19.000 vekni hleba. Zbog štrajka će trpeti marketi, a možda i bolnice i vrtići čiji smo dobavljači", kaže predsednik samostalnog sindikata u tom preduzeću Milan Ljubanović.

On dodaje da su su juče tražili od direktora Zorana Jaćimovića da im dostavi plan za minimum procesa rada, ali da on to nije učinio.

"Pošto štrajk počinje u 11 časova, mi ćemo u ponedeljak posao uraditi, ali je utorak već pod znakom pitanja", dodaje Ljubanović. "Pokušali smo da nađemo rešenje, ali sve je ostalo na obećanjima, koja nisu ispunjena", naglašava Goran Leškov iz SSS grada Novog Sada.

Direktor "Hleba" Zoran Jaćimović ranije je izjavio da su najveći krivci za situaciju u ovom preduzeću, pored nelojalne konkurencije i dužnici, a da im najviše duguju budžetkse ustanove, među kojima je i PU "Radosno detinjstvo". Radnici traže da im se isplate putni troškovi koji nisu uplaćeni tri godine, kao i zarade koje su poslednji put dobili u junu. Tvrde da je jedan od razloga za štrajk i pretnja da će firma za 90 dana otići u stečaj.

"Hleb" je privatizovan pre 12 godina, a u firmi gde je nekada radilo 750 ljudi i koja je hleb prodavala u čitavoj Vojvodini danas je zaposleno svega 130 radnika.

  • VP

    11.10.2015 09:00
    Za Pionira
    Eh moji pioniri (i ja sam pionir). Sve je to bilo isto samo sto to ne zelite da prihvatite. Jedina razlika je u tome sto je nakda postojala samo jedna stranka. I tada se sve resavalo preko stranke (komunista) i tada se u firme guralo preko veze, i tada se kralo, i tada su nesposobni pastiri vodili preduzeca i zivjeli kao grofovi...samo sto to necete da vidite. Ni tada nisu svi dobro zivjeli, i tada smo bili u dugovima do guse, hajde razmislite jos jednom. Ovo sto se danas radi nije nesto novo, sve je to nauceno za vreme bivse juge. Jedina je razlika sto je tada vecina isla na posao gde se nije mnogo radilo, plata bila dovoljna da cutimo i ne bunimo se protiv sistema, po malo se kraduckalo (spajalica, olovka, sijalica, gorivo...i tako do krupnih stvari).
    Inace kada pominjete velikog brata, hajde razmislite o tome da je tada cela drzava bila u velikom bratu i da su svi zaglupljivani od strane sistema. Zamislite Severnu Koreju sa otvorenim granicama, da li vas podseca na neku zemlju iz vase mladosti?
  • Dr. Marks bez Engelsa

    11.10.2015 08:53
    ?!?
    Kako je u clanku napisano, najvise im duguju upravo vrtici i bolnice, a oni bi samo njima da isporuce hleb?! Ispada da mi, obicni gradjani, opet nadrljasmo zbog tudjih dugova! Pa, ima li iko od strajkaca u "Hlebu" imalo mozga? Ah, da, zaboravio sam, za mesenje hleba nije im ni potreban!
  • Sasa

    11.10.2015 08:42
    Vlasnici
    Hleba su Baja Verano i Kosarkas Dejan Bodiroga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.