Od danas radovi na pešačkoj stazi u Ulici Nova

Radovi na izgradnji pešačke staze u Ulici Nova 1 u Veterniku počinju u ponedeljak, 23. novembra.
Radovi na izgradnji pešačke staze u Ulici Nova 1 u Veterniku počinju u ponedeljak, 23. novembra.

Pešačka staza predviđena je sa neparne, leve strane ulice, gledano iz pravca Novosadskog puta i biće širine 1.60 metara, sa obostranim bankinama od 0,5 metara.

Kako navode u Zavodu za izgradnju grada, buduća pešačka staza nadovezuje se na već postojeću koja se prostire u delu od Novosadskog puta do Ulice Nova 78 i gradi se sve do kraja ulice, do nasipa, u ukupnoj dužini od 1.381 metara. Iako je vođeno računa o tome da se pešačka staza maksimalno uklopi u postojeće stanje, prilikom izvođenja radova neophodno je uklanjanje pojedinih ograda koje ulaze u regulaciju, kao i sečenje drveća koje je na trasi buduće staze.

Za potrebe bezbednog kretanja slepih i slabovidih lica, duž pešačke staze predviđene su ploče vodilje, a na prelazima ploče upozorenja. Ulica Nova 1, širine 6 metara, proteže se od Novosadskog puta pa sve do nasipa i jedne od najvećih šljunkara na Dunavu. To uzrokuje da se ovom ulicom, pored putničkog, odvija i intenzivan teretni saobraćaj.

Kako je u postojećem profilu ulice izgrađen samo kolovoz, kojim se odvija kompletan saobraćaj, kretanje pešaka i biciklista predstavlja veliki problem sa aspekta bezbednosti. Izgradnjom pešačke staze u znatnoj meri doprineće se povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Izvođač radova na izgradnji pešačke staze je DOO "Put-invest" iz Sremske Kamenice, rok za završetak je 160 kalendarskih dana, dok je ugovorena vrednost ove investicije oko 11 miliona dinara.

  • Aleksa

    23.11.2015 08:55
    Je l' to kao kada ste objavili pre godinu-dve da pocinju radovi na Telepu u Cvecarskoj, koji do danas nisu ni zapoceti, kamoli zavrseni?
  • 23.11.2015 07:04
    Bilo bi lepo
    Trebalo bi urediti i dolmu (nasip u Veterniku prema Futogu )postaviti klupe i rasvetu da ima gde da se prošeta kad već staza vodi na Dunav !Levo nemoze jel se tamo odvija saobraćaj.
  • 20.11.2015 14:12
    А бициклистичка? Туда више пролазе кола и бициклисти него пешаци...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti