Vrtić još ne poskupljuje

Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" još nije odobreno poskupljenje.
Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" još nije odobreno poskupljenje. Direktor ove ustanove, Borislav Samardžić, kaže da su poslednje poskupljenje imali 2005. godine.

"Očekujem da će Grad ipak shvatiti značaj likvidnosti Predškolske ustanove i odobriti bilo kakvo povećanje. U prošloj godini Toplani je odobreno poskupljenje od 30 odsto, Vodovod je dobio 30 odsto, struja i gas su poskupeli, cena hrane je skočila... Tako da smo mi zatečeni time da je sve oko nas poskupelo, a samo su naše cene ostale iste", navodi Samardžić.

On kaže da su vlastima predlagali da Radosno detinjstvo usvoji beogradski sistem koji se zasniva na socijalnim kartama.

"Mi smo nudili da naša služba napravi evidentiranje podataka svih 15 hiljada roditelja i da mi budemo ti koji će povući najteži deo posla. Kod svih roditelja bi se utvrdio socijalni status i imovno stanje i na osnovu toga bi se odredio nivo plaćanja", objašnjava Samardžić.

On ističe da će nastaviti od gradskih vlasti da traže poskupljenje od 30 odsto.

  • UXON

    24.02.2011 21:07
    Predlog
    Trebalo bi izjedaciti Radosno detinjstvo i privatne verifikovane vrtice sto se tice regresiranja boravka od strane grada a roditeljima ostaviti mogucnost izbora pa da vidis ko kako radi.
  • jel

    14.02.2011 09:18
    to sto Anonimus pise je sve lepo i u FR. dovoljno
    nismo mi toliko bas napredni, ali jelovnik i kod nas visi na vratima vrtica (ponekad jedu ono sto pise na jelovniku), i kod nas bi moglo da bude jedna vaspitacica sa desetoro dece, posto ih ima sigurno dovoljno na birou, ali nema prostora, posto su nam prioriteti poremeceni. jel bitno je prvo da se napravi sto vise crkvi u gradu (u koje svi novokomponovani vernici ulaze samo za velike praznike, a niko im jos nije objasnio kako se u crkvu ulazi), i da su sva groblja kao sa fotografije, okrecene sve zgrade, promenjene sve bandere, sredjen kej po kojem samo penzioneri setaju, jel dece nema...a nije mi nikad bilo jasno da Novi Sad sa toliko strasno niskim natalitetom nema dovoljno mesta u vrticima, i uvek se pitam sta bi bilo da je natalitet normalan ili da je nekim cudom visok, to bi bilo strasno....
  • 12.02.2011 07:08
    Nastavak vrtici u EU FR,da dodam da nije vazno da li ropditelji rade ili ne rade deca imaju ista prava kao i radni roditelji,sa malim grupama dece povecava se bolji rad sa decom i veca zaposlenost vaspitaca, svako selo pa makar ono bilo i sa 1500 stanovnika ima organizovana zabavista,jaslice kao
    u mom ^prehtodnom komentaru, ako zapad Evrope i govori o nekoj "beloj kugi", i o "starosnoj naciji" to nije zbog ne radjanja dece ili loseg standarda, na protiv, ljudi mnogo duze zive, stogodisnjaka ima vise no sto se misli a familije nemaju vise kao nekada po 5,6 klinaca, sada je to svedeno na 2 do 3 deteta..sve placa drzava-poreski obveznik, niko se ne buni jer svi imaju dovoljno za zivot, a ne moze se reci da je FR ili bilo koja druga drzava u EU siromasna i nestabilna, samo imaju pameti u glavama i profi politicare a ne kursadjije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti