"Dosta je bilo": Pod hitno nadzor nad gradilištima u Novom Sadu

Novosadski odbor "Dosta je bilo" apeluje na odgovorne u resornim ministarstvima da pod hitno sprovedu nadzor nad gradilištima u Novom Sadu, ali i u zemlji, jer ona, kako navode, "nisu i ne mogu biti scenografije za uslikavanje vladajuće svite, koja se na tim mestima pojavljuje u reklamne svrhe".
Povodom pogibije radnika u sredu na novom drumsko-železničkom mostu, navode da su na moguće opasnosti po građane, usled puštanja u rad nedovršenog mosta, već upozoravali javnost. 
 
"Realizacije ovakvih projekata stavljene su u službu političke kampanje vladajuće garniture. Utrkivanje sa vremenom tamo gde ga ne sme biti, na štetu bezbednosti i kvaliteta, a zarad ubiranja jeftinih političkih poena, razrađen je scenario gradnje pod palicom SNS", stoji u saopštenju "Dosta je bilo". 
 
Dodaje se "da se Srbija pretvorila u zemlju jeftine radne snage, gde je vrednost ljudskog života potpuno devalvirana, a država stavljena u službu stranih kompanija".
 
Vlast nesposobna da zaštiti život radnika
 
Građanski blok 381 i Pokret slobodnih građana navode da su "korupcija, protekcija, neznanje i nerad u Ministarstvu rada i celoj državi učinili od radnika u Srbiji potrošnu robu, kojoj čak ni život nije zaštićen". 
 
"Najnovija smrt radnika, ovaj put u Novom Sadu, tragično govori šta biva kada poštovanje propisa zameni poštovanje kulta ličnosti. Nedavna izjava ministra rada Zorana Đorđevića da Inspekcija rada nema šta da kaže o pogibiji dva radnika u Beogradu na vodi, jer je o tome sve rekla privatna firma koja ga gradi, najtačnije govori šta radnici mogu očekivati od vlasti SNS", ocenjuje Građanski blok 381.
  • vladimir

    27.09.2018 15:57
    taj most se zatvara nocu posle 19 h,za pesake i bicikliste.probajte da ga predjete i nece vam dozvoliti,aaaaa navodno je pusten u saobracaj uz prisustvo nekog evropskog zvanicnika,,,,,,,most nije gotov u to budite sigurni i tek ce u martu 2019,,mozda sve raditi kako treba.dok se i perosevic jos drzi nad vodom ni preko njega sa peske i biciklom ne moze posle 19 h PROVERITE
  • ex chapman

    27.09.2018 10:39
    Dositejeva
    jel' više niko ne prolazi ulicom Dositejevom? i nemate pojma kad neko pita gde je to? tih građevinskih ludaka, uzduž tog sokaka, više ih niko nije brojao? ma šta je sa uništenom kućom i decom koja na početku školske godine nemaju dom?
  • ALAL VERA

    27.09.2018 08:48
    NA ZADNJEM OTVARANJU MOSTA
    Stradala je i Baba,na toj strani Mosta!?
    A,ni Projektant nije dovežen na Otvaranje Mosta!?
    Sa Novosadske strane,Nasip i Šine idu Udesno do Podvožnjaka!?
    Bitiće tu još gluposti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti