SNP obeležava vek i po postojanja

Povodom 150 godina od osnivanja Srskog narodnog pozorišta, danas će u najstarijem srpskom teatru biti uručene nagrade zaslužnima za njegov uspešan rad, dok će na sceni "Jovan Đorđević" biti premijera opere "Pikova dama" Petra Iljiča Čajkovskog.
Povodom 150 godina od osnivanja Srskog narodnog pozorišta, danas će u najstarijem srpskom teatru biti uručene nagrade zaslužnima za njegov uspešan rad.

Zlatne medalje "Jovan Đorđević", nazvane po prvom upravniku SNP-a, dobili su dramska umetnica Anđelija Vesnić Vasiljević, prvakinja Opere Marina Pavlović Barać, direktor tehnike Radoslav Bukumirović, teatrolog Miroslav Radonjić i pozorišni kritičar Dejan Penčić Poljanski. Na svečanosti na sceni "Pera Dobrinović" biće uručene i srebrne i bronzane, kao i godišnje nagrade ovog teatrta.

Na dan obeležavanja 150. rođendana, na sceni "Jovan Đorđević" biće održana premijera opere "Pikova dama" Petra Iljiča Čajkovskog. Operska pevačica koja će igrati ulogu Grofice, Marina Pavlović-Barać, kaže da su angažovani umetnici iz Belorusije, koji su zajedno sa novosadskim kolegama pripremili ovo delo koje se zbog svoje kompleksnosti retko igra u svetskim teatrima.

"Pošto je naš repertoar pretežno na italijanskom, mi smo udružili snage sa kolegama iz Belorusije, kako bi nam pomogli u realizaciji ovog projekta. Podelili smo se tako da ovaj naš jubilej proslavimo na najlepši mogući način". Dirigent će biti maestro Aleksandar Anisimov, a pomagaće mu mladi novosadski umetnik Aleksandar Kojić, koji će od maja samostalno preuzeti dirigentsku palicu prilikom izvedbi "Pikove dame". Predstava se igra sa početkom u 19 sati. (M.S.)

  • NS

    28.03.2011 08:57
    novinarska greška
    Ne obeležava se samo danas 150 godina SNP, danas je Dan SNP kao i svakog 28. marta, a cela godina je slavljenička (logično).
  • ljimi

    28.03.2011 06:30
    cestitka

    Svim dobitnicima cestitam, a posebno gospodinu Radonjicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.