Prelević: Policija morala za sat vremena da identifikuje Ivana Kontića i da ga privede

Advokat Božo Prelević izjavio je da, ukoliko je bilo sabotiranja istrage prebijanja 28-ogodišnjeg muškarca u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, uticaj je došao iz sfere politike, ali je ocenio da direktor policije Vladimir Rebić sebi ne bi dozvolio tako nešto.
Prelević je za list Danas kazao da treba ispitati povezanost vlasnika kladionice MaxBet, ispred koje se zločin dogodio i ljudi sa političke scene.
 
"Ukoliko je bilo sabotiranja istrage, direktor Rebić nije imao ništa sa tim. Poznajem čoveka i znam da sebi ne bi dozvolio tako nešto. Uticaj je došao iz sfere politike", rekao je Prelević.
 
Prema njegovim rečima, policija je morala u roku od sat vremena da identifikuje počinioca Ivana Kontića i da ga privede, navodeći da su svi elementi krivičnog dela vidljivi na snimku.
 
On je dodao da "policija zna" da su granični prelazi udaljeni par sati od Novog Sada i da je trebalo pregledati snimke sa naplatnih rampi.
 
Prelević je naveo je zločin počinjen 24. avgusta, dok je istraga pokrenuta dan nakon objavljivanja snimka na društvene mreže, 12. septembra, dodajući da hapšenje Ivana Kontića, koji je oštećenog M.M. najpre pretukao, a potom mu i polomio obe ruke, nije bilo prioritet sve dok se snimak tog zločina nije pojavio na društvenim mrežama.
 
On je kazao da je navodima da je Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo postupak tek 12. septembra, "bačeno novo svetlo na obrazloženje Rebića", koji je tvrdio da su policija i tužilaštvo od 24. avgusta radili na tom slučaju.
 
"Rebićevi izgovori da oštećeni u početku nije želeo da sarađuje sa policijom, pošto je tek 2. septembra otkrio ime počinioca, kao i da nisu odmah mogli da preuzmu snimke sigurnosnih kamera, nisu preterano ubedljivi", ocenio je advokat.
 
Prelević je upitao, ukoliko je "tako komplikovano pogledati snimke sa kamera", kako je policija dan nakon pomenutog zločina uspela da uhapsi napadača koji je sa automatskim oružjem upao u kafić na Vračaru.
  • Bojan

    17.09.2020 08:32
    @Realista

    Opet ti se priviđa Đilas? Hoće to od botulizma, kad ti uvale buđavu salamu.
  • Joca

    16.09.2020 07:56
    Mudrolije po bivsem
    Nije javnost upirala prstom u Rebica, nesto Bozo nisi bas dobro obavesten. Novosadska policija je optuzena, od strane javnosti sa punim pravom. Jer to nije jedini slucaj, Rebic je pokusao da ih odbrani kao sto ti pokusavas njega da odbranis. Ispravna je predpostavka da on nije toj svinjariji kumovao ali mu izmice iz ruku rad PU u Novom Sadu. Gde kolo vode kriminalci iz policijskih redova vec trideset godina. Puno toga ti ali i ostali advokati zanate ali cutite jer imate korist. Branite mnoge zelenase i njihove lazne ugovore o pozajmici. Znajuci da se radi o laznim ugovorima, koji su cesto visoke vrednosti. Takavi poslovi zelenasa su nemoguci bez zastite pojedinih policajaca, advokara tuzioca, sudija i izvrsitelja. Stvar se jako otela kontroli i uzela maha. Tako da nas mani te tvoje casne i postene reci, posebno kad hvalis Rebica i poznanstvo sa njim. Klasicno nase Srpsko vrednovanje strucnosti.
  • Realista

    15.09.2020 20:34
    @Radikalstina,@Vlada
    Pilici moji jel to stigla apanaza od Djikija. Pametnom dovoljno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti