"MK Grupi" kredit Evropske banke

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je odobrila kredit od 80 miliona evra "MK Grupi", za potrebe povećanja proizvodnje i veće uštede energije.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) saopštila je danas da je odobrila kredit od 80 miliona evra "MK Grupi", za potrebe povećanja proizvodnje i veće uštede energije.

U saopštenju se navodi da će taj zajam obezbediti "MK Grupi" i njenim filijalama dugoročno finansiranje poljoprivrednih aktivnosti i unapređenje ekoloških standarda. Od ukupno 80 miliona evra, EBRD će dati 40 miliona, dok će preostali iznos obezbediti međunarodne komercijalne banke.

Predsednik "MK Grupe" Miodrag Kostić je izjavio da će novi zajam "pomoći kompaniji da proširi poljoprivredne aktivnosti i podržaće lokalne primarne proizvođače, a takođe će unaprediti napore za prikupljanje kapitala na međunarodnom tržištu."

  • Hm,

    06.08.2011 09:03
    A kontragarant je država...
  • 05.08.2011 19:32
    Sto ne vrati kredit koji je uzeo u zbog toga propaloj Metals banci?
    Dogovorio sa uhapsenim Ananijem, istalili se, a kredit ne vraca.. I njega u aps!!!
  • Dragan

    05.08.2011 15:02
    (NE) Pravda
    Gde je tu pravda...Koletu i ostalima njegovim kolegama poput Miskovica,Beka,itd...se daje sakom i kapom...Kao da uopste ne brinu kako ce i kada ce vratiti te pare...A meni koji sam mali zanatlija nece NI JEDNA banka da da kredit od pisljivih 2.000 e.
    Kole i ekipa duguju milijarde dobavljacima,seljacima,kooperantima,ne placaju struju,poreze,firme su prijavili na Kipru i Kajmanskim ostrvima da ne bi u Srbiji placali porez na prihod...A ja moram SVE U ROKU platiti...ako slucajno zakasnim sa racunom za struju posle pet dana stize opomena pred iskljucenje...ako ne platim doprinose ne mogu deci overiti knjizice,itd...Ali kredit mi niko nece dati.
    Smehotresno i tragikomicno u isto vreme!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti