Rebalans budžeta finansira nove puteve

Najveći deo od novca koji će lokalna samouprava u septembru dobiti rebalansom budžeta biće utrošeno na izgradnju putne infrastrukture, obećava gradonačelnik Igor Pavličić.
Najveći deo od novca koji će lokalna samouprava u septembru dobiti rebalansom budžeta biće utrošeno na izgradnju puteva, obećava gradonačelnik Igor Pavličić. Prema procenama, u gradsku kasu bi trebalo da "kapne" između 500 i 700 miliona dinara dodatnih sredstava.

"Izmenom zakonske regulative dobićemo dodatni novac, koji će iznositi između 500 i 700 miliona dinara. Sredstva dobijena rebalansom planiramo da najpre uložimo u putnu infrastrukturu, jer to je ono što nedostaje Novom Sadu", kaže gradonačelnik.

Pavličić kaže da će pored puteva koji su sada raskopani na jesen biti posađeno 10.000 novih stabala drveća. Prema njegovim rečima, sva stabla će biti sađena u betonske saksije kako bi se izbeglo oštećivanje puteva i parkinga. "Kad krene vreme za sadnju drveća ćemo u svaku ulicu u kojoj javna preduzeća vrše radove posaditi nova stabla, i to na način što ćemo najpre u rupe staviti betonske školjke kako ne bismo ponovo došli u situaciju da korenje uništava parkinge", kaže Pavličić.

Vlada Vojvodine utvrdila je predlog za rebalans budžeta Pokrajine, kojim je predviđeno povećanje od milijardu i 120 miliona dinara, odnosno za 1,84 odsto. Prema tom predlogu, ukupan budžet za ovu godinu iznosiće 61,8 milijardi dinara.

  • Uncut

    23.08.2011 20:57
    Sramota
    Pogledajte ulicu Oblacica Rada, parnu stranu, jedina ulica u NS koja nema ni tucanik, a ne asfalt...sramota !!!
  • Vojs

    23.08.2011 16:29
    Pogledajte....
    Na bul. Cara Lazara su sve lipe skoro suve a nisu zasađene u "betonske školjke". Alo prijatelju, nemože se sve prilagoditi čoveku. I prvo rešite dvorišta novih zgrada koja su sva u betonu, nemaju klinci ni kliker gde da zabiju.
  • URS

    23.08.2011 16:00
    sada cete dobiti jos para iz republickog budzeta posle novog Mladjinog zakona o decentralizaciji

    malo morgen

    ende

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti