Starović od ponedeljka u Gradskom veću

Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove trebalo bi da u ponedeljak preuzme funkciju člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje od svog stranačkog kolege, Milana Đukića, koji je zbog sukoba interesa na to mesto podneo ostavku, a zadržao poslanički mandat u Skupštini Vojvodine.  
Nemanja Starović iz Srpskog pokreta obnove trebalo bi da u ponedeljak preuzme funkciju člana Gradskog veća zaduženog za obrazovanje od svog stranačkog kolege, Milana Đukića, koji je zbog sukoba interesa na to mesto podneo ostavku, a zadržao poslanički mandat u Skupštini Vojvodine.

O izboru novog člana Gradskog veća u petak će na sednici Skupštine grada, a na predlog gradonačelnika Igora Pavličića, odlučivati gradski odbornici, kaže Starović. "Šest meseci (koliko otprilike ima do izbora) nije neki period u kojem treba započinjati nove stvari. Treba privoditi kraju postojeće. Ja ću se truditi da postignem saglasje interesa između ključnih činilaca koji čine neki milje obrazovanja u Novom Sadu. To su školska deca, prosvetni radnici, organi gradske uprave i roditelji", kaže kandidat za člana Gradskog veća.

Starović će u potpunosti moći da se posveti novoj dužnosti, jer kaže da ne obavlja nijednu drugu javnu funkciju. Do sada je bio šef odborničke grupe Srpskog pokreta obnove u Skupštini grada. Na odborničkom mestu zameniće ga Saša Novaković, a na mestu šefa odborničke grupe, Branka Bežanov.

Odlazeći član Gradskog veća, Milan Đukić, kaže da mu je posebno drago što će ga na gradskoj funkciji zameniti neko ko je mlađi, energičniji i za koga veruje da može da radi bolje. "Želim da kažem da sam prestao da budem maneken sukoba interesa, mada to nikada nisam bio, ali su postojali neki koji su o tome voleli da pišu. Pa eto, drago mi je da smo i tu dilemu razrešili", kaže Đukić.

On dodaje da je kao dosadašnji član Gradskog veća zadužen za obrazovanje najponosniji na to što je Novi Sad dobio projekat evropskih škola, Evropske investicione banke, koji podrazumeva dogradnju škola "Kosta Trifković" i "Svetozar Marković Toza", te izgradnju nove škole na Klisi. (D.S.)

  • Nicija ne gori do zore!

    22.09.2011 08:47
    Samo jos ovu Hik! Odbornicu da udene u prosvetu i odosmo svi zajedno... u fijaker a u ......
    Sramota! Al necete ni vi SPOovce jos dugo!
    A onda.... bice manjka mesta po zatvorima kad pocnu da vas apse
  • Samo svoja

    22.09.2011 06:26
    Bravo za Nemanju!!!
    Cudilo me je sto nije i ranije. On je jedan od najsposobnijih ljudi u nasem gradu!
  • nastavnica

    21.09.2011 20:56
    Crni ponedeljak za prosvetu!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti