Obeležena godišnjica oslobođenja Novog Sada

Gradski čelnici odali su počast Novosađanima poginulim za vreme Prvog svetskog rata polaganjem venaca na spomenik u porti Uspenske crkve.
Gradski čelnici odali su počast Novosađanima poginulim za vreme Prvog svetskog rata polaganjem venaca na spomenik u porti Uspenske crkve.

Zamenik gradonačelnika Zoran Mandić kaže da sećanje na oslobodioce Novog Sada mora da živi, delom i kao opomena budućim generacijama.

"Nadam se da nikad više neće doći do takvih ratova, pogibija, oslobađanja i osvajanja i to je nešto na čemu svi moramo da radimo", poručuje Mandić.

Nakon kapitulacije austrougarske vojske, u noći između 8. i 9. novembra 1918. godine, Srpski narodni odbor zvanično je preuzeo rukovođenje gradom od mađarskog Magistrata. Sledećeg dana srpska vojska predvođena majorom Vojislavom Bugarskim je svečano ušla u Novi Sad, čime je proces oslobođenja vojvođanske prestonice završen. (M.S.)

  • G

    11.11.2011 10:18
    Vojvodina nikada nije bila mesto uzvišene arijevske rase koja smatra da je bolja od drugih samo zato što ovde živi, niti će biti mesto fašista koji proteruju neistomišljenike.
  • Vojvodina Vojvođanima!

    11.11.2011 05:24
    Srbija Srbijancima
    Ovo je godišnjica okupacije koja i dalje traje.

    http://www.youtube.com/watch?v=oCXA2xkvUCI

    Neka je slava žrtvama okupacije!
  • Nikola

    10.11.2011 23:45
    G
    @ G mani se srbovanja i nacionalizma...idi na forum obraza,dveri i njima slicnim pa tamo palamudi te price takvima kao sto si ti...AU bravo za komentare!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti