Prodat najskuplji eksponat Poljoprivrednog sajma

Na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodat je najskuplji eksponat - kombajn za šećernu repu "evro tigar" nemačke firme "Ropa" vredan 540.000 evra.
Na 79. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu prodat je najskuplji eksponat - kombajn za šećernu repu "evro tigar" nemačke firme "Ropa" vredan 540.000 evra.

Kombajn ima zapreminu bunkera više od 40 kubnih metara koji obezbeđuje najsavremeniju tehnologiju za vađenje šećerne repe. Mašina ima "mercedes-bencov" motor od 604 "konja", najmoderniju pogonsku tehniku, a sve komande potpuno su kompjuterizovane.

"Evro tigar" izložen je na štandu novosadske kompanije "Profiagrar", koja se bavi prodajom poljoprivredne mehanizacije. Stručnjaci te firme objašnjavaju da se uz "evro tigra" prinos šećerne repe uvećava i do dve tone, odnosno 80 evra po hektaru. Kombajn ima specijalne oštre noževe koji list praktično "obriju" sa korena repe. Na taj način slatki koren se vadi sa očuvanom glavom bez lista što višestruko uvećava dobit.

Do pojave "evro tigra" za najskuplji eksponat važio je kombajn nemačke firme "Holmer", takođe, za šećernu repu, koji se nudi po ceni od 404.000 evra.

U Novom Sadu juče je otvoren 79. međunarodni poljoprivredni sajam, najveća manifestacija te vrste u jugoistočnoj Evropi. Sajam traje do 18. maja.

  • Ivanka

    14.05.2012 10:20
    dokoni popovi
    Ko god da je kupio, ne verujem da je za kes. A mozete da mu pljunete pod prozor.
  • milica

    14.05.2012 07:46
    svaja cast G6h12
    pre svega vi kojima je dosadno, mozda i nije iz srbije taj lik!!
  • sima

    14.05.2012 06:38
    ko kupuje
    onaj ko ima, a ko je kupio nece da kazu.Ne treba ni da kazu, narod zna ko je kupio zemlju u Vojvodini, dobio subvencije od drzave i kupio azdaju od kombajna.Nece ga kupiti mali seljaci koji jedva sastavljaju kraj s krajem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti