Pokrajina utišava radnike "Neobusa" jednokratnom pomoći

Radnici novosadskog "Neobusa" pomerili su za nedelju dana najavljene ulične proteste, jer su dobili obećanje da će im ili biti isplaćene dve od osam zaostalih zarada, ili isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 40.000 dinara, saznaje Radio 021.
Radnici novosadskog "Neobusa" pomerili su za nedelju dana najavljene ulične proteste, jer su dobili obećanje da će im ili biti isplaćene dve od osam zaostalih zarada, ili isplaćena jednokratna pomoć u iznosu od 40.000 dinara, saznaje Radio 021.

Prema rečima našeg izvora iz ovog preduzeća radnicima nada umire poslednja, ali su se već naslušali previše obaćanja iz usta političara.

"Predstavnici sindikata i pokrajinski sekretarijat za rad su se dogovorili da radnici "Neobusa" ne izlaze na ulice, ali ukoliko nam naredne nedelje ne legne obećani iznos, izlazimo u proteste ispred Vlede Vojvodine. Iako je do sada bilo jako puno obećanja i lepih reči, bez opipljivih rezultata, mi se nadamo jer smo gladni, a nada umire poslednja", kaže naš izvor.

Gladni radnici ni minimalce ne mogu da dobiju

On dodaje da bi i ponuđeni iznos jednokratne pomoći zapravo bio u rangu sredstava koje očekuju na ime plata, jer su svi radnici nekadašnjeg giganta u proizvodnji autobusa na – minimalcu. "Situacija u firmi je jako, jako teška. Ne sećam se kad smo poslednji put dobili platu, iako je reč o mizernim sumama, jer smo svi zvanično bili na plaćenom odsustvu, zbog čega bi i plate koje nam duguju bile od 18.000 – 20.000 dinara. Beda. Ali, vidite da ni to ne možemo da dobijemo", kaže on.

Naš izvor dodaje da se situacija u preduzeću koje ima mogućnosti da radi naglo pogošala nakon prošlogodišnje odluke Gradskog saobraćajnog preduzeća, koje je na tenderu za nabavku novih autobusa posao dalo stranoj firmi, iako je na stolu bila i ponuda novosadskog "Neobusa". (M.Sovilj - miodrag@021.rs)

  • novosadjan

    19.06.2012 00:20
    ako nasednu na ovaj fazon onda stvarno i ne treba da dobiju ni dinara plate
  • petar

    18.06.2012 15:34
    Kom
    Neobus će za koji mesec u stečaj.Malo pre njega su otišli:Motins,GP Budućnost,AP Vojvodina,Petar Drapšin...Danas čitam da je u štrajku Partizanski Put,JKP Put,Novitet...I nikom ništa.Isti scenario,isti recept samo se menja firma.I GSP će doći na red,verujte mi,isto kao sad Neobus,samo ne može sve odjednom.Jedna po jedna.
  • LimanacNS

    18.06.2012 09:40
    ...
    Uz svo dužno poštovanje radnicima Neobusa, to što su mislili da žive od proizvodnje JGSP-u nema puno logike. Zato što su oni sad privatno, ne javno ili državno preduzeće. A, privatna preduzeća se takmiče na tržištu. Sad, to što je gazda prilično nezainteresovan za Neobus je druga priča. Da je sreće JGSP im ne bi bio zanimljiv, već bi proizvodili za izvoz. Ali...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti