Novi štrajk u gradskim preduzećima

Radnici JKP "Put" na sat vremena će u ponedeljak ujutru obustaviti rad.
Radnici JKP "Put" na sat vremena će u ponedeljak ujutru obustaviti rad.

Reč je o štrajku upozorenja, koji organizuje Sindikat zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Novog Sada, a koji će održavati svakodnevno od pola sedam do pola osam ujutru do narednog ponedeljka, za kada planiraju potpunu obustavu rada. U sindikatu kažu da će štrajk prekinuti ukoliko zaposlenima budu isplaćene plate i putni troškovi, te ukoliko gradske vlasti regulišu finansijkse obaveze prema ovom preduzeću, zbog čijih je neispunjavanja ugroženo poslovanje "Puta".

Upozoravaju zaposlene da štrajkuju tako da ne prave imovinsku štetu, ne ugrožavaju ničiju bezbednost, te da svima koji žele omoguće da rade. Takođe, poslodavac se upozorava da ne sprečava radnike da učestvuju u štrajku upozorenja, da ne vrši pritisak na radnike, te da ne zapošljava lica koja bi zamenila štrajkače.

Kada je reč o gradskim preduzećima, podsetimo da su nedavno, zbog kašnjenja zarada, štrajkovali radnici "Čistoće". (D.S.)

  • 18.06.2012 16:40
    Ulica
    Uskoro ce i JGSP , Cistoca, Zelenilo .
    Misevi koji nisu dobili platu nekoliko meseci uglavnom cute , a kad se pobuni neko iz javnog preduzeca onda misevi pljuju po njima. Problem je u tome sto zaposleni u JP ne zele da docekaju sudbinu radnika Jugoalata,Motinsa,atp Vojvodine i ostalih uspesnih privatizacija po Srbiji u reziji 5.oktobarskih hostaplera.
  • Putar No1

    18.06.2012 11:19
    Ok strajk ali.....
    OK strajk upozorenja ali. Da li na gradskim ulicama vidite radnike JKP PUT N.Sad. NE! Samo su farbari napolju i rade dok "odrzavanje i operativa gradnja nerade.Nerade jer nemaju ni repromaterijala ni goriva i to nikoga ne pogadja posto poslove odrzavanja vec rade druge firme a gradnja je odavno u rukama Putinvesta.
    Sindikat koji organizuje strajk sve radi u dogovoru sa rukovodstvom firme sto je odavno poznato a jednocasovni starjk je obicna smejurija jer radnika vec 5-6 dana NEMA u firmi.
    E sad zasto je to tako trebalo bi pitati direktora, ali to je nemoguce.Nemoguce iz vise razloga a osnovni je sto je njega bas briga za sve obezbedio se lepo za ove cetiri godine.
  • TOMA

    18.06.2012 08:30
    Krah Javnih Preduzeća
    Sve namešteno sve već podeljeno ,upropastiti ,osiromašiti Javna preduzeća a onda ih zabadava kupiti u bescenje ,a ko će to da uradi pa naravno ovi na vlasti i rodbina . I znate šta će se desiti kad ih kupe ,otkazi, i onda će fenomenalno ponovo da posluju.Glasajte opet,tako treba,a za hleb nećemo imati. Sve je to dogovor 1 na redu Informatika ,2 Čistoća,3 Vodoovod i Kanalizacija,4 Tržnica i td. Pa kukajte !?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti