"Šok zadruga" pred zatvaranjem

"Šok zadruga" nalazi se pred zatvaranjem jer joj je JP "Poslovni prostor" prinudnom naplatom skinuo sa računa 500.000 dinara na ime duga koje su dobili od Uprave za kulturu za redovan rad.
"Šok zadruga" nalazi se pred zatvaranjem jer joj je JP "Poslovni prostor" prinudnom naplatom skinuo sa računa 500.000 dinara na ime duga koje su dobili od Uprave za kulturu za redovan rad.

Ova alternativna umetnička asocijacija se našla u ovoj situaciji zbog slabe i skoro nikakve međusobne komunikacije gradskih službi.

Nikola Džafo objašnjava za 021.rs da su se sa prethodnom članicom Gradskog veća za kulturu Milankom Brkić dogovorili da im se smanji cena boda, ali da papir sa tom odlukom i pored obećanja nije stigao u "Poslovni prostor". Takođe, u ovom preduzeću su, i pored dogovora da dug od 600.000 dinara plaćaju na rate, pravna i finansijska služba neažurne i tako im je odjednom skinut sav novac.

"Uprava za kulturu nije Poslovnom prostoru poslala papir koji je bio bitan i koji je i gradonačelnik potpisao još za vreme Milanke Brkić, a ticao se smanjivanje cene kirije. Milanka Brkić je tvrdila da nam je smanjila bod, pa bi trebalo da plaćamo umesto 38.000, samo 3.000 dinara za prostor. Pošto smo zbog toga što nije smanjena kirija došli do dugova, otišli smo u "Poslovni prostor" i dogovorili se da otplaćujemo na rate. Onda je i tamo došlo do problema jer pravna služba nefunkcioniše sa finansijskom službom, jer iako je šefica te službe čak i molila kolegu da sačeka dok se sve ne reši, oni su nam skinuli sa računa 500.000 dinara", priča Džafo i dodaje da ovaj potez Poslovnog prostora smatra skandaloznim.

Nikola Džafo za 021.rs kaže da očekuje da se ova situacija uskoro razreši i da će Grad i "Poslovni prostor" uraditi ono što je dogovoreno i omogućiti da "Šok zadruga" nastavi sa redovnim radom.

  • -

    07.11.2014 09:33
    malo je podredjeno i cecinom koncertu
  • ja

    07.11.2014 09:13
    Ma
    Koji će nam klinac kultura.
  • 07.11.2014 08:20
    Kultura u Novom Sadu je odavno u ropcu. Ceo budžet i svi kapaciteti u podređeni Exitu, a građani sve tupaviji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti