Prenoćišta za beskućnike na Podbari i Salajci počinju da rade u ponedeljak

Prenoćište za muške beskućnike počeće da radi u ponedeljak, 10. novembra u dva montažna objekta u blizini Centra za socijalni rad, a za žene u Temerinskoj 6.
Prenoćište za muške beskućnike počeće da radi u ponedeljak, 10. novembra u dva montažna objekta u blizini Centra za socijalni rad, a za žene u Temerinskoj 6.

Novi Sad je prva lokalna samouprava u Srbiji koja pruža ovu vrstu usluge socijalne zaštite, naglašavaju iz Centra za socijalni rad.

Kapacitet dva montažna objekta za smeštaj muškaraca je 28, a kapacitet objekta za smeštaj žena 7 (prošle zime, u privremenom objektu za smeštaj žena, u Gajevoj br. 2 bilo je ukupno 4 korisnice).

Usluga Prenoćišta predviđena je tokom zimskih meseci i izuzetno niskih temperatura. Trajanje usluge je produženo sa tri meseca kalendarske zime na ukupnih šest meseci, da bi usluga mogla da počne oko mesec i po dana pre zime i traje mesec i po nakon kalendarske zime, u slučaju da to nalažu nepovoljni vremenski uslovi (izuzetno niske temperature).

Iz Centra se zahvaljuju sugrađanima iz Gajeve ulice gde su prošle zime, privremeno, bile smeštene beskućnice. Mnoge komšije iz okolnih zgrada su samoinicijativno dolazile, raspitivale se o beskućnicama, donosili pomoć u hrani i odeći i time pokazali solidarnost na delu i pravo lice Novog Sada.

U Centru za socijalni rad su uvereni da će i građani Podbare i Salajke u blizini objekta u Temerinskoj 6, pokazati razumevanje, posebno zbog činjenice da je za vreme rada Prenoćišta od 19 do 7 sati(sledećeg dana) obezbeđeno stalno prisustvo noćnog čuvara.

  • 07.11.2014 08:05
    Treba pomoći, naše malo njima je mnogo, zapravo - sve.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti