Agencija za isplatu plata i naknada iz budžeta

Agencija za energetiku Novog Sada za četiri zaposlena i sedam članova Upravnog odbora ove godine utrošiće preko sedam miliona dinara, koliko iznose i subvencije iz budžeta grada namenjene ovoj ustanovi.
Agencija za energetiku Novog Sada za četiri zaposlena i sedam članova Upravnog odbora ove godine utrošiće preko sedam miliona dinara, koliko iznose i subvencije iz budžeta grada namenjene ovoj ustanovi.

Kako se navodi u planu poslovanja, četvoro zaposlenih će u proseku podeliti u neto iznosu oko 800.000 dinara za 12 meseci. Ovo je nešto manja suma nego prošle godine, jer su im primanja smanjena kao i svim zaposlenima u javnoj upravi za 10 odsto.

S druge strane, šest članova Upravnog odbora će dobiti više novca, jer su im naknade za rad na mesečnom niovu povećane od januara sa oko 19.000 na 30.000 dinara, a samom predsedniku UO Branku Balju sa 23.784 na 35.997 dinara. Ukupno, nadzorni odbor će ove godine podeliti 2,5 miliona dinara, odnosno milion dinara više nego 2014. godine.

Podsetimo da je Agencija za energetiku osnovana pre tačno deset godina i da do danas nije jasna njena uloga na nivou Grada, a od prvog dana skoro sav novac odlazi isključivo na plate zaposlenih i članova UO.

Agencija bi trebalo da se bavi raznim analizama i projektima iz oblasti energetike i energetske efikasnosti, ali niko ne zna šta tačno radi ova ustanova. Nikakvog obraćanja javnosti nema, a sajt je neažuran i poslednje informacije su iz 2012. godine.

  • grk

    19.01.2015 20:27
    dajte i ostala imena, mozda neko slavi jovana, pa da svratimo na kolace i zaklano prase. svakako sam im ja dao pare za zdranje.
  • rajko b.

    19.01.2015 19:41
    A Malobabic SPS-ovac?
    Na sajtu Skupstine grada http://www.skupstinans.rs/latinica/odbori stoji da je u Upravnom odboru ove virtuelne agencije i BRANISLAV MALOBABIĆ, predstavnik korisnika toplotne energije?! Kakav predstavnik korisnika, pa to je sin starog SPS-ovca Miroslava Malobabića iz Srbijagasa i trenutno je rukovodilac elektroteničkog odseka u Novosadskoj toplani. Zar ovo nije kršenje statuta? Treba uz ovu platu oteti iz budžeta još jednu kroz upravni odbor. Ovo je u stvari pitanje i problem za Gradonačelnika?
  • Pera

    19.01.2015 18:12
    Struka
    Kakve veze imaju profesor Balj (filozof) i energetika?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Četvrti Festival l(j)udila u Novom Sadu

Psihološki centar za mentalno zdravlje u zajednici "MentalHub" organizuje četvrti po redu Festival L(j)udila povodom Svetskog dana shizofrenije, od 24. do 26. maja.