Nataša Kovačević osnovala fondaciju

Srpska košarkašica Nataša Kovačević i Crvena zvezda osnovali su fondaciju koja će pomagati sportistima sa zdravstvenim problemima.
Srpska košarkašica Nataša Kovačević i Crvena zvezda osnovali su fondaciju koja će pomagati sportistima sa zdravstvenim problemima.

Kovačevićeva je u septembru prošle godine u saobraćajnoj nesreći ostala bez donjeg dela noge, a od tada je postala simbol hrabrosti, odlučnosti i upornosti.

Ni u najtežim situacijama ona nije pomišljala na predaju, a svojim velikim angažovanjem i pozitivnim stavom za mnoge je postala inspiracija da se bez obzira na težinu problema i dalje bore i nikad ne odustaju.

S obzirom na stav koji ima i ne čudi što ja ova bivša košarkašica krajem februara od strane FIBA izabrana za ambasdaorku ženske košarke. Na svemu tome Kovačevićeva nije želela da se zaustavi, pa je odlučila da formira fondaciju koja će nositi njeno ime.

"Cela ideja fondacije potekla je od gospodina Lučijana Kapikjonija. Takođe, zahvalna sam gospodinu Čoviću na svemu što je učinio za mene, kao i na tome što Crvena zvezda podržava ovu fondaciju. Fondacija će biti humanitarnog karaktera i njen cilj će biti razvijanje mladih sportista i njihovo obrazovanje što je najvažnije. Takođe, pomagaće se sportistima koji se nalaze u određenim finansijskim problemima i potrudićemo se da što je moguće više učinimo na popularizaciji ženske košarke i ženskog sporta uopšte", istakla je Kovačevićeva.

Od nesreće, Nataša je dobila veliku podršku Crvene zvezde, a u njenu čast odigrana je revijalna utakmica između ‘crveno-belih’ devojaka i mađarskog Đera, čije boje je branila u trenutku nesreće.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Košarka

Dušan Ivković ličnost godine

Legendarni srpski i jugoslovenski košarkaški trener Dušan Ivković izabran je za ličnost godine Nedeljnika i godišnjaka Njujork tajmsa Turning Points.

Štimac se oprostio od reprezentacije

Vladimir Štimac, doskorašnji reprezentativac Srbije, oprostio se od nacionalnog dresa, poručivši da je malo teško utakmicu posmatrati sa strane.

Slovenija u finalu Evrobasketa

Košarkaška reprezentacija Slovenije plasirala se u finale Evropskog prvenstva, pošto je večeras u polufinalu pobedila Španiju sa ubedljivih 92:72 (25:19, 24:26, 24:12, 19:15).