VIDEO: Da li ste probali Titov kolač? Pogledajte kako se pravi

Oni koji još pamte, pričaju da je ovaj recept bio čuvan kao najstroža tajna. Bio je to Titov najdraži kolač. Istina ili ne, odličan je.
VIDEO: Da li ste probali Titov kolač? Pogledajte kako se pravi
Foto: 021.rs
Za Josipa Broza Tita se pričalo da je veliki hedonista i gurman, kao i da se, uprkos dijabetesu, nije mogao odreći slatkiša.
 
Za prve dve tvrdnje moguće je pronaći dokaze po fotoarhivama, a poneki detalj još se tu i tamo pojavi kroz svedočanstva njegovih savremenika koji su još živi, poput njegovog nekadašnjeg kuvara koji je pre nekoliko godina ispričao za jedan dnevni list kakve je sve specijalitete pripremao za doživotnog predsjednika SFRJ.

A da je baš voleo slatko, odnosno, bar jedan kolač, govore i objave na društvenim mrežama i pojedinim medijima "u regionu".

U poslednje vreme se najviše piše o tome da je Tito obožavao poslasticu sa orasima, čokoladom i kafom.

Sastojci:
 
Kora:
 
4 jajeta
 
200 g šećera
1 vanilin šećer
100 g mlevenih oraha
5 kašika kuvane kafe
 
5 kašika brašna
1 prašak za pecivo
3 kašike ulja
 
Fil:
 
400 ml mleka
​200 g putera
100 g istopljene čokolade
10 kašika šećera
 
5 kašika brašna
3 kašike mlevenih oraha
2 žumanceta
1 vanilin šećer
Ukras:
 
malo čokolade
malo mlevenih oraha
 
Kako se priprema pogledajte ovde:
 
  • Zoki

    16.05.2024 08:40
    Zoki
    Jedemo ga mesecno dva puta sigurno. Predivan i preiskusan kolač za celu porodicu i sve preporuke! Ako imate tinejdžere onda se pravi u većoj tepsiji ili od dva puta jer su svi jesni i nezaustavljaju se kod dva tri parceta bar kod nas u kuci!
  • Kolač je uspeo

    15.05.2024 14:18
    Jedemo ga svi, do dana danasnjeg!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Nemačka i Turska "zaratile" oko kebaba

Nemačka i Turska su ušle u sukob oko tradicionalnog specijaliteta kebaba, pri čemu je Berlin uložio žalbu na pokušaj Turske da ovo popularno ulično jelo dobije zaštićeni status u EU.

Znatno opala prodaja šampanjca

Prodaja šampanjca snažno je pala u prvoj polovini godine budući da su građani manje trošili, a trgovci su nagomilali zalihe.

Cene kafe će nastaviti da rastu

Cene kafe za krajnje potrošače nastaviće da rastu pošto klimatske promene, poremećaji u snabdevanju i novi propisi EU dovode do povećanja troškova za pržionice.