Odbojkaši u polufinalu, košarkaši razočarali

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Prvenstva Evrope koje se održava u Austriji, dok su košarkaši na EP u Litvaniji u četvrtfinalu poraženi od Rusije.

Odbojkaši Srbije plasirali su se u polufinale Prvenstva Evrope koje se održava u Austriji, dok su košarkaši na EP u Litvaniji u četvrtfinalu poraženi od Rusije.

Odbojkaši u odličnoj formi

Odbojkaši su u četvrtfinalu savladali aktuelnog vicešampiona Francusku 3:1 (32:30, 25:22, 23:25, 26:24). Najraspoloženiji je bio Miljković koji je poentirao u skoro svim ključnim trenucima.

Ovo je četvrta pobeda odbojkaša na ovom šampionatu. U borbi za finale igraće u subotu protiv Rusije od 18h. Drugi polufinalni par je Italija - Poljska.

Amaterske greške srpskih košarkaša

Košarkaši su potpuno podbacili na meču sa Rusima i izgubili 77:67. Rezultat predstavlja realan odnos snaga, a naš tim tokom čitavog toka meča ni jednom nije bio u vođstvu. Publika odavno nije imala priliku da vidi tako loše izdanje ekipe Dušana Ivkovića koja je izgubila nebrojeno lopti i u igri i pod svojim košem, a najviše u onim trenucima kada je trebalo da se približi rivalu na koš ili dva. Greške su često bile amaterske, a preciznost šuta na nivou početnika.

Iako je imao očajan šut za tri (2/10) i čak devet izgubljenih lopti, Teodosić je meč završio kao najefikasniji sa 20 poena. Treba dodati da u ekipi nije bilo zbog povrede Tepića i Rašića, a ceo meč na klupi je presedeo Marjanović.

Košarkaši još uvek imaju šansu da odu na kvalifikacioni turnir za OI u Londonu, a za to moraju sutra u 14h da pobede Grčku koja je danas izgubila od Francuske. Za finale će se boriti Rusija - Francuska, odnosno Španija - Makedonija.

  • ZoxNS

    16.09.2011 05:15
    Bez obzira na broj postignutih koseva, mislim da je Teodosic velika zabluda nas kosarke i jako je lose po nas ako nemamo boljeg od njega na poziciji organizatora igre.
  • Пера

    16.09.2011 04:35
    Састав
    Шта је на првенству радио Марјановић? Толико повреда!Теодосић најобичнији мангуп, а не лидер.
  • boco

    15.09.2011 20:33
    Nije sramota izgubiti od Rusa ali ne na onakav nacin. Veceras nikog od nasih nije islo a nije bilo ni neke zelje za pobedom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.