SP: Sudar Titana za finale

U polufinalnim utakmicama Svetskog prvenstva u Brazilu, sastaće se dve evropske i dve svetske ekipe. Kome će trofej otići, biće poznato 13. jula na Marakani.
U polufinalnim utakmicama Svetskog prvenstva u Brazilu, sastaće se dve evropske i dve svetske ekipe. Kome će trofej otići, biće poznato 13. jula na Marakani.

Domaćin će igrati protiv selekcije Nemačke. Mnogi ljubitelji fudbala, stručnjaci, laici, ovaj meč vide kao finale pre finala. Kolike su zaista šanse Selesau da rezerviše kartu za Rio, saznaćemo večeras oko ponoći. Brazil je ostao bez svog najboljeg igrača i strelca, Nejmara. Napadač Barselone je doživeo povredu u četvrtfinalnom duelu protiv Kolumbije, kada ga je Zuniga udario kolenom u leđa. Ovo je veliki šok za Brazil, pošto Skolari na raspolaganju ima Freda, koji nije u formi, i Žoa koji je šansu dobijao sa klupe. Da je problem još veći, govori činjenica da ni Tijago Silva, kapiten ekipe, neće nastupiti u polufinalu zbog parnih kartona. Brazilu su znatno smanjene šanse bez svoja dva ključna igrača, ali publika, timski duh, i možda skriveni džoker Skolarija, mogu da pošalju Pancere kući.

S druge strane, Nemačka je minimalcem ispratila kući Trikolore, ali rezultat u ovom slučaju nije pravi pokazatelj kvaliteta. Odlično su Panceri igrali četvrtfinalni duel, stvorili su mnogo više prilika od Francuza, i zasluženo stigli do utakmice sa Brazilom. Ne treba trošiti mnogo reči na kvalitet Nemaca, Tomas Miler i Miroslav Klose su fudbaleri koji su kobni na ovakvim takmičenjima, odbrana je pokazala da je na najvišem nivou kada je to najpotrebnije, a protiv Brazila će svakako biti. Očekuje nas veoma zanimljiv duel, pravi fudbalski klasik. Mineirao, 8. jul, 22h.

Favorizovani Arjen Roben i drugovi su veoma teško prošli najveće iznenađenje prvenstva, selekciju Kostarike. Kockali su se Holanđani, ali su u penal seriji ipak uspeli da obezbede polufinale. Sada ih sa druge strane terena čeka daleko ozbiljnija, ako se to može reći posle ovakvih nastupa Kostarike, reprezentacija Argentine.

Gaučosi su slavili protiv Belgije u veoma uzbudljivoj utakmici. Veliki peh doživeo je Anhel Di Marija, koji je zbog povrede butnog mišića morao da napusti igru u prvom poluvremenu, pa je neizvesno da li ćemo ga gledati u polufinalu. Serhio Aguero je izašao na zagrevanje protiv Belgije, ali nije ušao u igru, da li ga je Sabelja čuvao za duel protiv Holandije, videćemo za dva dana. Lionel Mesi je odigrao možda najbolju utakmicu u dresu Argentine u četvrtfinalu, što će možda biti i ključ polufinala. Holandija mora da pokaže mnogo više ako želi da se nađe na Marakani. Luj Van Gal je veoma iskusan stručnjak, pa se može očekivati neka promena u startnih jedanaest, da li će nekoga zameniti ili rotirati pozicije, ništa ne treba da iznenadi. Jedno je sigurno, Van Persi i Roben će pokušati da ostvare bar uspeh sa prošlog prvenstva. Korintijans arena, 9. jul, 22h.

Koga ćemo gledati u finalu? (Dejan Đolović)

  • 08.07.2014 14:23
    @Navijac
    Napred Brazilke!:)
  • kobi

    08.07.2014 08:37
    U finalu igraju Holandija i Nemačka!
  • Lavezzi

    08.07.2014 07:33
    Vamos Argentina!
    Aj Argentina!

    Finale:Argentina vs Nemacka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - SP 2014

VIDEO: Ovo je najlepši gol Mundijala

Gol kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza u osmini finala protiv Urugvaja proglašen je za najlepši na minulom prvenstvu sveta u Brazilu, objavila je Međunarodna fudbalska federacija.

Skolari podneo ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari podneo je ostavku na tu funkciju.

FOTO: Haos posle poraza Argentine

Argentinska policija uhapsila je najmanje 30 ljudi tokom nemira do kojih je došlo u glavnom gradu nakon poraza te selekcije u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke.

FOTO: Nemačka prvak sveta

Fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je titulu prvaka sveta pošto je u finalnoj utakmici u Rio de Žaneiru pobedila selekciju Argentine posle produžetaka sa 1:0.

SP: Romero odveo Argentinu u finale!

Reprezentacija Argentine savladala je u Sao Paolu selekciju Holandije nakon boljeg izvođenja penala (4:2), i plasirala se u finale Svetskog prvenstva.

SP: Argentina ili Holandija

Fudbalske reprezentacije Holandije i Argentine odlučiće danas ko će biti drugi finalista Mundijala u Brazilu, u meču koji će biti svojevrsna repriza duela za trofej iz 1978. godine.

Nema šanse da Nejmar igra

Fudbalski savez Brazila (CBF) zapretio je danas da će prijaviti lekare koji su preporučili povređenom reprezentativcu "karioka" Nejmaru da igra finalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

SP: Bez dopingovanih igrača

Na prvenstvu sveta u Brazilu nije bilo nijednog pozitivnog doping nalaza, objavila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

Vudu sveštenik bacio kletvu na Nemačku

Brazilski vudu sveštenik rekao je da je bacio kletvu na jednog fudbalera reprezentacije Nemačke uoči polufinalne utakmice na Svetskom prvenstvu protiv Brazila.