SP: Holandija posle penala u polufinalu

Holandija je prošla u polufinale Svetskog prvenstva pošto je nakon jedanaesteraca savladala Kostariku.

Holandija je prošla u polufinale Svetskog prvenstva pošto je nakon jedanaesteraca savladala Kostariku.

Posle 120 minuta bilo je bez golova, ali su izabranici Luja van Gala slavili sa 4:3 na kraju i otišli na megdan Argentini.

Kostarika je pretila, branila se, golman Navas svaki šut zaustavio, ali nije mogao da spreči šuteve Holanđana sa bele tačke.

Prva velika, prevelika šansa desila se u 21. minutu kada je Dirk Kajt dobio loptu na desni bok, te pronašao Memfisa Depaja koji je pronašao Robina van Persija, a napadač Mančester junajteda sjajnim kretanjem izbegao ofsajd i promašio zicer sa osam-devet metara. U 28. minutu nova neopreznost Kostarikanaca - Ruiz je na sredini terena izgubio loptu, pa je Depaj vrlo brzo istrčao kontru, pretrčao Akostu, ali je Navas ponovo bio na visini zadatka.

Na redu je stigla i prva prilika za Kostariku, ali tek u 34. minutu nakon prekida i igre glavom Borgesa koji je ubacio loptu na pet metara, a Akosta pokušao nekom vrstom "makazica".

Na početku drugog dela igre došla je i prva šansa Holandije nakon što je Kajt izveo prekid u 51. minutu sa desne strane dodavanjem na ivici kaznenog prostora do Snajdera koji nije bio precizan pod pritiskom štopera protivničke selekcije. U 74. minutu Kajt je sa leve strane uputio centaršut koji je dočekao Ron Vlar, ali bio je glavom neprecizan sa šest metara, tako da Navas nije morao da interveniše.

Najopasnija situacija usledila je osam minuta pre kraja susreta kada je Snajder sa same leve ivice kaznenog prostora iz slobodnjaka pogodio levu stativu.

Čuvar mreže Kostarike nastavio je da oduševljava, pa je jedinu priliku prvom produžetku neutralisao, jer je zaustavio šut glavom Vlara. Minut pre penala Snajder je pogodio prečku i napravio neverovatan haos u šesnaestercu protivničke selekcije, ali po ko zna koji put, Navasu se mreža nije tresla.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a prvi je pogodio Borges za Kostarike, dok je Van Persi odgovorio istom merom. Onda je Tim Krul, koji je ušao u prvom minutu nadoknade produžetka ušao u igru umesto Silesena, odbranio šut Ruizu. Holandija je došla do 2:1 preko Robena koji je pogodio levi gornji ćošak. Gonzalez je izjednačio, ali je Snajder, po navici bio siguran. Bolanjos je ponovo vratio poravnanje, pa je Kajt bio precizan, ali Holanđani nisu morali da šutiraju u poslednjoj seriji pošto je Umanja bio neprecizan, pa su "lale" procvetale do polufinala gde ih čeka Argentina.

  • davitelj

    06.07.2014 18:06
    protiv davitelje
    kakvo je ono bilo davljenje mačke....
    najdosadnija tekma na takmičenju do sada...
  • Gora NS

    06.07.2014 14:46
    Bruka
    Sramota , da Bog da ispali od Argentine , samo to...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - SP 2014

VIDEO: Ovo je najlepši gol Mundijala

Gol kolumbijskog reprezentativca Hamesa Rodrigeza u osmini finala protiv Urugvaja proglašen je za najlepši na minulom prvenstvu sveta u Brazilu, objavila je Međunarodna fudbalska federacija.

Skolari podneo ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Brazila Luis Felipe Skolari podneo je ostavku na tu funkciju.

FOTO: Haos posle poraza Argentine

Argentinska policija uhapsila je najmanje 30 ljudi tokom nemira do kojih je došlo u glavnom gradu nakon poraza te selekcije u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke.

FOTO: Nemačka prvak sveta

Fudbalska reprezentacija Nemačke osvojila je titulu prvaka sveta pošto je u finalnoj utakmici u Rio de Žaneiru pobedila selekciju Argentine posle produžetaka sa 1:0.

SP: Romero odveo Argentinu u finale!

Reprezentacija Argentine savladala je u Sao Paolu selekciju Holandije nakon boljeg izvođenja penala (4:2), i plasirala se u finale Svetskog prvenstva.

SP: Argentina ili Holandija

Fudbalske reprezentacije Holandije i Argentine odlučiće danas ko će biti drugi finalista Mundijala u Brazilu, u meču koji će biti svojevrsna repriza duela za trofej iz 1978. godine.

Nema šanse da Nejmar igra

Fudbalski savez Brazila (CBF) zapretio je danas da će prijaviti lekare koji su preporučili povređenom reprezentativcu "karioka" Nejmaru da igra finalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

SP: Bez dopingovanih igrača

Na prvenstvu sveta u Brazilu nije bilo nijednog pozitivnog doping nalaza, objavila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA).

SP: Sudar Titana za finale

U polufinalnim utakmicama Svetskog prvenstva u Brazilu, sastaće se dve evropske i dve svetske ekipe. Kome će trofej otići, biće poznato 13. jula na Marakani.

Vudu sveštenik bacio kletvu na Nemačku

Brazilski vudu sveštenik rekao je da je bacio kletvu na jednog fudbalera reprezentacije Nemačke uoči polufinalne utakmice na Svetskom prvenstvu protiv Brazila.