Đoković: Daću sve od sebe protiv Vavrinke

Srpski teniser Novak Đoković sastaće se danas u finalu Rolan Garosa sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom.
Srpski teniser Novak Đoković sastaće se danas u finalu Rolan Garosa sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom.

On je rekao da mu je polufinalni meč sa Britancem Endijem Marejem u polufinalu Otvorenog prvenstva Francuske bio najteži na turniru i dodao da nije u potpunosti fizički iscrpljen.

"Ovo je bio najteži meč na turniru za mene, a i verovatno za njega... Igrali smo preko četiri sata. Meč se nije razlikovao mnogo od nekih prethodnih na grend slemovima. Očekivao sam veliku borbu, duge razmene udaraca, duge poene, dosta tranzicije iz defanzive u ofanzivu. Za to sam se i spremao. Psihički će mi ovo mnogo značiti, jer sam uspeo da pobedim i samog sebe, a i protivnika... Nadam se da će mi to pomoći u finalu", rekao je Đoković.

Đoković se plasirao u finale Rolan Garosa pošto je u polufinalu pobedio Mareja sa 3:2, u setovima 6:3, 6:3, 5:7, 5:7, 6:1. Đoković će se u svom trećem finalu na Rolan Garosu sastati sa Švajcarcem Stanom Vavrinkom, koji je u polufinalu bio bolji od Francuza Žoa-Vilfreda Conge sa 3:1 u setovima.

"Vrlo nezogdan protivnik. Ovo će biti njegovo prvo finale na Rolan Garosu, a treće za mene. San je svakoga da se bude u poziciji da se bori za jedan od najprestižnijih trofeja u sportu. Zbog ovakvih mečeva mi naporno radimo cele godine i usavršavamo nivo igre", kazao je Novak.

Đoković je rekao da meč sa Marejem bio "dosta iscrpljujuć", ali da i pored toga ima snage za okršaj sa Vavrinkom.

"Primetio sam da se on dobro oseća na terenu... Igra veoma agresivno, ali da bi pobedio, moraš da imaš uravnoteženost iz taktičkog pogleda. Pripremiću se za nedelju što bolje mogu. Daću sve od sebe", zaključio je Đoković.

Meč finala neće početi pre 15h po lokalnom vremenu.

  • zderavko

    07.06.2015 11:43
    Uhh
    Novače, daj sve od sebe pa šta bude. Voleo bih da uzmeš i taj trofej pa da skineš to breme sa sebe. Sa srećom!
  • Spark

    07.06.2015 07:44
    Nadam se...
    ... da ce i Vavrinka dati sve od sebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.