WB2015: Đoković siguran na startu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, trijumfom u tri seta protiv Nemca Filipa Kolšrajbera. 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u drugo kolo Vimbldona, trijumfom u tri seta protiv Nemca Filipa Kolšrajbera.

Đoković je tako došao do sedmog trijumfa u osmom međusobnom duelu sa Kolšrajberom, sa 6:4, 6:4, 6:4, posle dva sata i tri minuta igre. Novak će u drugom kolu igrati sa boljim iz meča u kojem se sastaju Jarko Nieminen i Lejton Hjuit.

Srpski teniser je protiv Kolšrajbera odigrao veoma dobar meč u kojem je ključne brejkove napravio kada je bilo najvažnije i na kraju zasluženo slavio.

Đoković je odlično otvorio meč napravivši rani brejk, iako se od samog početka videlo da nije u najboljem ritmu. Dokaz tome bio je i ribrejk Kolšrajbera koji se odmah vratio kaznivši nešto slabiji gem srpskog igrača. Sredinom prvog dela igre Novak je propustio nove prilike koje su mogle da ga koštaju i gubitka prvog seta, jer se već u sledećem gemu na svoj servis suočavao sa tri brejk lopte. Tada je profunkcionisao prvi servis koji mu je omoćuio da izjednači, a onda je i iskoristio ’momentum’ da naprabi brejk za prvi set.

Drugi set obeleži su veoma sigurni servis gemovi obojice – sve do samog finiša nije bilo apsolutno nikakvih uzbuđenja, ali je onda Đoković pokazao zašto je najbolji na svetu. Pri vođstvu 5:4 odigrao je nekoliko sjajnih udaraca iz defanzive, sačekao svoju šansu i još jednom oduzeo servis protivniku za 2-0.

U trećem setu viđena je slična situacija kao u prvom. Novak je napravio brejk, Kolšrajber je odmah uzvratio zahvaljujući greškama srpskog tenisera, a potom su usledili sigurni servis gemovi obojice. Kada je bilo najvažnije - u desetom gemu, prvi reket sveta je odigrao agresivno, naterao Nemca na greške i to se isplatilo, pošto je iskoristio prvu meč loptu i zasluženo prošao u drugo kolo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Tenis

Francuzi osvojili Dejvis kup

Teniska reprezentacija Francuske 10. put osvojila je trofej Dejvis kupa pobedom nad Belgijom ukupnim rezultatom 3:2.

VIDEO: ATP se izvinio zbog provokativne ceremonije žreba

Organizacija ATP izvinila se teniskoj i sportskoj javnosti zbog provokativnog nastupa devojaka modela tokom žreba za premijerni turnir "Naredne generacije", na kojem će predstojeće nedelje u Milanu učestvovati osam najboljih igrača mlađih od 21 godine.

Aleksandra Krunić bez titule u Guangdžouu

Aleksandra Krunić nije uspela da osvoji titulu na turniru u kineskom Guangdžouu, pošto je danas u finalu izgubila od domaće igračice Šuai Žang u tri seta 6:2, 3:6, 6:2.